Pycnogenol als natuurlijke behandeling bij psoriasis

Pycnogenol natuurlijke behandeling psoriasis Pinus pinaster

De huidaandoening psoriasis is een typische klacht waarbij er sprake is van een verminderde doorbloeding van de huid. Pycnogenol is een extract dat wordt gewonnen uit de schors van de zee-den (Pinus pinaster).

Het extract bestaat uit een uniek complex van wateroplosbare plantenstoffen met een bijzonder krachtige werking bij diverse huidklachten, maar ook een hoge bloeddruk.

Eigenschappen Pycnogenol

Antioxidant: Pycnogenol beschikt over zeer krachtige eigenschappen bij de bestrijding van vrije radicalen. Daarnaast heeft het ook een synergetische werking met andere antioxidanten, zoals vitamine C en vitamine E.

Doorbloeding: Er is zeker een verband tussen hoge bloeddruk en psoriasis: ze hebben beide te maken met een verminderde doorbloeding. Door de verbeterde doorbloeding krijgt een gezond dieet meer effect, aangezien de voedingsstoffen beter worden aangevoerd en de afvalstoffen beter worden afgevoerd.

Achterblijvende sportprestaties, aambeien, droge huid, vrijwel alle aandoeningen waarbij sprake is van een verminderde doorbloeding verminderen in ernst bij de inname van pycnogenol. Zelfs erectiestoornissen kunnen op een natuurlijke wijze worden behandeld wanneer pycnogenol wordt gecombineerd met het aminozuur L-arginine.1

Ontstekingsremmend: Pycnogenol heeft sterk ontstekingsremmende eigenschappen.

Natuurlijke behandeling psoriasis met pycnogenol

In een Italiaans onderzoek testten de wetenschappers patiënten met matige tot ernstige gevallen van psoriasis.2 Gedurende een periode van drie maanden kreeg de helft van de patiënten dagelijks 150 milligram van het gepatenteerde pycnogenol. De andere helft van de patiënten werd behandeld met conventionele medicatie.

Na de drie maanden hadden de patiënten die met pycnogenol waren behandeld aanzienlijk betere resultaten geboekt dan de groep met reguliere medicatie. De groep van de pycnogonol had aanzienlijk hogere vochtwaardes in de huid en minder klachten dan de controlegroep.

Natuurlijke remedie bij hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten

Pycnogenol ondersteunt op diverse manieren de doorbloeding van weefsels. Niet alleen heeft het een positief effect op ontstekingen die de doorbloeding verminderen, het ondersteunt ook de gezondheid van de bloedvaten. Zo vermindert het bijvoorbeeld plaque en dat is zeker waardevol voor de kleinere bloedvaten, zoals die in de huid voorkomen.

Onderzoekers van de voornoemde studie hebben 93 patiënten getest die last hadden van hart- en vaatziekten. Een derde deel van deze patiënten had een hoge bloeddruk en een hoog cholesterolgehalte en een hoge bloedsuikerspiegel.

Elk van deze aandoeningen is gerelateerd aan een verminderde bloeddoorstroming door het gebrek aan flexibiliteit van de bloedvaten door plaque, dat de doorbloeding door de aders en slagaders (gedeeltelijk) blokkeert.

Na drie maanden behandeling met een dagelijkse dosering van 150 milligram, kwamen de onderzoekers erachter dat de doorbloeding aanzienlijk was verbeterd bij de patiënten en ook de bloeddruk was lager.

Naast deze resultaten hadden de patiënten aanzienlijk minder last van oxidatieve stress. Oxidatieve stress is gerelateerd aan aderverkalking en een hoge LDL-cholesterol.

Pycnogenol bestellen

Zoals je ziet is er voor de meeste huidklachten, dus ook voor psoriasis, een natuurlijke oplossing. Wel is het natuurlijk van belang om de oorzaken van de klachten weg te nemen, alvorens je aan de slag gaat met een natuurlijk behandeling. Je kan pycnogenol hier bestellen. Voordat je aan de slag gaat met een supplement is het natuurlijk belangrijk je voedingspatroon onder de loep te nemen, want anders is het dweilen met de kraan open.

Bekijk alle artikelen over huidaandoeningen

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies