Rambutan fruit voor een gezondere huid

Rambutan huid huidverzorgingRambutan is een exotische rode vrucht met rode haren/stekels aan de buitenkant van de bast. Binnenin zit een glazige witte, soms roodachtige zoetzure zaadmantel. Deze zaadmantel lijkt een beetje op een gekookt ei. Rambutan fruit komt vooral voor in Zuidoost-Azië, maar ook in Afrika en Midden- en Zuid-Amerika.

De vrucht ziet er niet alleen aantrekkelijk en smakelijk uit, het is tevens een heerlijke smaaksensatie. Wat een geluk dat het ook nog eens een fruitsoort is met buitengewoon gezonde eigenschappen.

Waardoor is Rambutan zo waardevol?

Deze fruitsoort bevat weinig calorieën, maar is rijk aan vezels. Bovendien is het fruit zeer rijk aan ijzer. Het lichaam gebruikt ijzer om hemoglobine op te bouwen, zodat zuurstof effectief door het lichaam kan worden getransporteerd. Rambutan helpt het lichaam efficiënter met zuurstof om te gaan wat resulteert in meer energie, betere sportprestaties en een betere gezondheid.

Mensen met een laag ijzergehalte in het bloed zijn vaak traag, moe en hebben een lagere stresstolerantie. Inwendig ondersteunt  rambutan de nierfunctie, waar de fosfor helpt de toxische stoffen uit het lichaam af te voeren.

Sterkere botten, gezondere huid

Aangezien Rambutan fruit rijk is aan ijzer, fosfor en calcium, draagt regelmatige consumptie bij aan sterkere tanden, nagels en botten. Door deze vrucht aan je voedingspatroon toe te voegen kan je op een preventieve manier bezig zijn met je gezondheid.

Door een puree van het fruit direct op de huid aan te brengen zorg je dat de voedingsstoffen in de huid kunnen trekken en geef je je huid een enorme vitaminen- en mineralenboost. Doordat het vruchtvlees vochtig en zacht is van structuur, maakt het de huid zacht en soepel en beschermt deze de huid tegen oxidatieve schade van bijvoorbeeld de zon of omgevingsfactoren.

Haarmasker van Rambutan

Rambutan kan een belangrijke rol vervullen bij de verbetering van je haar. Door het vruchtvlees samen met water te vermengen tot een pasta en deze in het haar aan te brengen, heb je een bijzonder nutriëntrijk haarmasker. Door dit mengsel regelmatig op het haar en de hoofdhuid in te masseren voorkom je hoofdroos en stug, droog haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *