Rauwe melk kefir: de huid, de darmflora, huidklachten en heel veel ervaringen van gebruikers

rauwe melk kefir ervaringen huidklachten

“Rauwe melk vormt een risico voor de gezondheid, want het kan bacteriën bevatten”, zegt het Voedingscentrum. Gelukkig hoeven we deze instantie niet al te serieus te nemen, want de wetenschap loopt mijlen vooruit op de achterhaalde informatie van ‘hét Nederlandse adviesorgaan’. Met rauwe melk kefir hoef je natuurlijk helemaal niet aan te komen, want een zuivelproduct met levende bacteriën is een brug te ver bij het VC.

Wat is rauwmelkse kefir?

Rauwe melk kefir wordt gemaakt van verschillende melkzuurbacteriën en gisten. Oorspronkelijk wordt het gemaakt van kefirkorrels: clusters levende micro-organismen, caseïne en een oplosbare voedingsvezel, genaamd kefiran. Onder normale omstandigheden kunnen deze kefirclusters lang meegaan, maar gaandeweg verandert de samenstelling door omgevingsfactoren, waardoor smaak- en kwaliteitsverschillen kunnen ontstaan.

De rauwe melk is niet bewerkt – dus niet gehomogeniseerd en gepasteuriseerd –  waardoor de drank een  aantal voordelen heeft ten opzichte van gewone supermarktmelk. Supermarktmelk, dus melk die tot hoge temperatuur verhit is (gepasteuriseerd en gehomogeniseerd) om de houdbaarheid te vergroten, bevat geen levende enzymen meer en heeft daardoor geen toegevoegde waarde meer voor de darmflora.

Waarom is rauwe melk kefir gezond?

Doordat de drank gefermenteerd is, blijven de gezondheidsvoordelen van rauwe melk behouden. Door de verschillende melkzuurbacteriën en gisten wordt de darmflora aangevuld en onderhouden. Rauwmelkse kefir bevat bovendien veel meer vitamine K2 dan bijvoorbeeld magere of halfvolle kefir. Vitamine K2 speelt een belangrijke rol bij vermindering van het risico op hart- en vaatziekten en is een factor bij de calciumhuishouding.

De melkzuurbacteriën en gisten in rauwe melk kefir zorgen voor de vertering van een deel van de in de melk aanwezige voedingstoffen, waaronder lactose en melkeiwitten, waardoor de drank ook voor mensen met een lactose-intolerantie vaak goed wordt verdragen. Voor de meeste mensen is de drank eenvoudig verteerbaar.

Huidklachten en de darmflora

De meeste huidklachten vinden hun oorsprong in een verstoorde darmflora. Door een verkeerd voedingspatroon zijn de verhoudingen tussen de verschillende bacteriestammen die van nature in de darm voorkomen verstoord geraakt. Het gevolg is dat de vertering van voedsel moeizamer verloopt en dat ontstekingen en ziekte sneller vat krijgen op het lichaam.

De huid is in de meeste gevallen het eerste orgaan waaraan dit zichtbaar is. Puistjes, geïrriteerde huid, eczeem en andere huidklachten zijn vrijwel altijd direct te relateren aan een verstoorde darmfunctie.

De Raw Milk Company

De Raw Milk Company in De Lutte (Ov.)  levert kefir, oerkefir, yoghurt, kefirhangop en yoghurthangop aan verschillende biologische groothandels. De eigenaren hebben in de loop der tijd volop geëxperimenteerd met rauwe melk kefir, yoghurt en hangop die in de boerderijwinkel werden verkocht.

Door de geweldige gezondheidsvoordelen van rauwmelkse zuivel is de vraag de laatste jaren enorm toegenomen. Tevens werkt de Raw Milk Company nauw samen met wetenschappers en artsen om de gezondheidsvoordelen meetbaar te maken. Een geweldige ontwikkeling dus!

rauwe melk kefir Raw Milk Company

Gebruikerservaringen rauwe melk kefir

In de loop der tijd zijn er vele gebruikers enthousiast geraakt over de rauwmelkse zuivel en vooral de resultaten die hiermee zijn geboekt op het vlak van de gezondheid. Natuurlijk mag een natuurproduct geen medicijn worden genoemd, maar de gebruikerservaringen met rauwe melk kefir zijn op zijn minst indrukwekkend te noemen.

Nic uit Enschede:

Ik was altijd al gek op melk. Ben er een hele tijd mee gestopt omdat ik last van de darmen kreeg. Door het hardlopen op de Tankenberg en omstreken, wat ik wekelijks doe, kwam ik voorbij de Raw Milk Company. Ben voorzichtig weer begonnen met heerlijke en natuurlijke melk (deze smaak vindt je niet de supermarkt) te gebruiken. Door in gesprek te gaan met zeer bevlogen en enthousiaste verkoop(st)ers die echt alles goed kunnen uitleggen, werd ik enthousiast van de rauwe melk Oerkefir.

Ik gebruik deze nu ruim één jaar en mijn maag voelt beter. De afgelopen jaren had ik elke periode van september tot maart wel een antibiotica- en prednisonkuur nodig voor mijn longen. Afgelopen winter had ik dit niet nodig, echt super blij mee. Voor mij is het een mooie combinatie hardlopen bij de Takenberg en op de terugweg mijn wekelijkse melk en oerkefir meenemen. In mijn kennissenkring hoor ik inmiddels ook alleen maar positieve berichten, nadat ik ze heb laten warmlopen. Raw Milk Company: Thanks!

Anonieme gebruiker:

Al decennia heb ik gezondheidsproblemen, waaronder epilepsie, reuma, zware vermoeidheid, zwak gebit. Sinds een jaar of wat weet ik dat de oorzaak hiervan in m’n darmen ligt. Ik heb de oplossingen gezocht bij specialisten en therapeuten. Ik ben tot het inzicht gekomen dat de reguliere geneeskunde nauwelijks oorzaken van problemen aanpakt. Toch ben ik ook in de complementaire geneeskunde niet volledig geholpen.

T.a.v. voeding heb ik veel veranderd en geprobeerd. Indien mogelijk eet ik biologisch en vooral kort gekookte groenten. Daarnaast ook vis (geen kweek-) en soms wat vlees. Rauwe salades konden mijn darmen nooit aan, net als gluten, lactose en plantaardige voeding met veel lectines (plantaardige gifstoffen om zichzelf te beschermen). Noten, fruit, peulvruchten verteerde ik ook allemaal slecht.

Diverse suikers en eiwitten trokken mijn darmen simpelweg niet. Mijn darmwand/darmen/darmflora waren duidelijk niet gezond en niet in een natuurlijk evenwicht. Mijn ontlasting was ook nooit echt in orde (vaak diarree). Binnen mijn huidig voedingspatroon pas ik intermittent fasting toe en eet ik redelijk vetrijk en koolhydraatarm (ketogeen). Ik ben nu al een half jaar aan het opknappen. Steeds fitter, vrolijker en minder klachten. Sinds een week of 4 gebruik ik de rauwe melk kefir. Wat een goede invloed heeft dit op mijn darmflora zeg! M’n ontlasting is na 30 jaar eindelijk weer normaal! Ik drink elke dag een liter. Voorlopig houd ik dit aan totdat ik helemaal weer topfit ben. Het herstel gaat hard. Ik kan weer sporten! Ik verwacht dit jaar weer helemaal de oude te zijn, maar ben nu al heel gelukkig met wat ik heb bereikt.

Anonieme gebruiker:

Ik heb al ruim 35 jaar contacteczeem (ijzer, kobalt, sieraden, aluminium) en heb in de afgelopen 35 jaar vele behandelingen ondergaan, maar helaas zonder resultaat. Ook de zalfjes en pilletjes die ik gebruikte tegen de jeuk gaven maar weinig verlichting. Mijn huid was altijd heel erg droog en schilferig, met daarbij allemaal kloofjes die ook nog zeer pijnlijk waren. Zoals ik in december al schreef ben ik in augustus in aanraking gekomen met de gefermenteerde rauwe melk kefir en kefirhangop van RauwPower. Ik vind het nog steeds superproducten en kan ook niet meer zonder.

Mijn jeuk is helemaal weg en de huid helemaal intact. Je weet niet wat je overkomt na zo veel jaren ellende. Nu ben ik recentelijk 10 dagen met vakantie geweest en tot mijn grote spijt had ik geen kefir meegenomen. En binnen 4 dagen werd mijn huid alweer onrustiger en na 10 dagen had ik alweer kloofjes en schilfers én blaasjes op mijn handen. Ik ben de dag na thuiskomst direct weer kefir en kefirhangop gaan halen en na 10 dagen dit weer elke dag gegeten en gedronken te hebben, was mijn huid weer helemaal van de eczeem hersteld. U zult misschien denken dit kan niet waar zijn, maar echt het is waar en ik vertel het ook iedereen. Ik hoop dat nog veel meer mensen met huidproblemen hier baat bij zullen hebben. Voor mij staat het vast RauwPower zuivel is echt een wondermiddel!

M. uit De Lutte:

In de wintermaanden heb ik veel last van huideczeem( handen). Ik drink inmiddels bijna 2 jaar elke dag 1 beker rauwe melk kefir afgewisseld met Oerkefir. Klachten zijn aanzienlijk verminderd, met dank aan Raw Milk Company.

A. uit Oldenzaal:

Ik haal elke week melk, zoals de rauwmelkse kefir. De gezonde rauwe melk zonder wat anders erin. Tussendoor hangop. Het is allemaal in goede staat zelfs mijn yoghurt enz. Zelfs dit keer rode bietensap.  Dus zo blijf je gezond doorgaan dankzij de Raw Milk Company.

O. uit De Lutte:

Ik heb sinds juni 2018 slokdarmkanker met uitzaaiingen naar de lever. Ongeneeslijk. Ik gebruik dagelijks in de morgen een budwigpapje van o.a. hangop/rauwe melk kefir, in de middag een smoothie met o.a. oerkefir en bij de warme maaltijd de rauwe yoghurt. Daarnaast veel bewegen, gevarieerd biologisch, e-nummervrij dieet en voedingssupplementen volgens de antroposofische arts. Na 14 maanden eerst dagelijks chemotabletten en daarna wekelijks 4,5 uur infuus met chemo heb ik echter nog steeds veel energie en de bijwerking van neuropathie aan de voeten is houdbaar. Daarmee begin ik langzamerhand onder de uitzonderingsgevallen te vallen.

M. uit Rossum:

Heerlijk product, romig en niet te zuur. Alle belangrijke bestanddelen zitten in de rauwmelkse kefir. Belangrijk voor mij is dat de melk afkomstig is van biologische melkkoeien. Geen gebruik van bestrijdingsmiddelen, kunstmest of medicijnen. Puur natuur van gras waar koeien nog buiten lopen en geen ander krachtvoer van elders. Geen maïs en alleen eerlijke producten. Dat is waar de mens gezond van blijft.

K.uit Oldenzaal:

Ik heb sinds 2007 de diagnose MS. Ik heb een enorme hoeveelheid medicatie gebruikt en gebruik nog steeds dagelijks antibiotica tegen blaasinfecties. Mede door medicijngebruik en progressie van de MS heb ik al jaren last van mijn darmen en stoelgang. Ik gebruik nu sinds ongeveer een half jaar dagelijks een glas oerkefir. Ik merk dat mijn stoelgang genormaliseerd is en ik voel mij algeheel beter daardoor. Ik moest even aan de smaak wennen, maar vind het nu heerlijk. Ook de hangop, kwark en jus de lait koop ik wanneer mijn budget dat toe laat. Allemaal (h)eerlijke producten waarvan je gewoon proeft dat het goed voor je is.

Syb:

Zeven jaar geleden ben ik (op aanraden van mijn biofotonen therapeut begonnen met het drinken van rauwe melk kefir. Ik had in die tijd de Ziekte van Lyme en mijn darmen waren overgevoelig voor veel verschillende voedingsmiddelen, waaronder melkproducten. Hoewel ik destijds enigszins argwanend het advies heb opgevolgd (vanwege mijn overgevoeligheid voor melkproducten), ging ik in de loop der tijd de goede resultaten ondervinden van de rauwmelkse kefir en moest ik constateren dat er een groot verschil bestaat tussen verhitte melkproducten en onverhitte melkproducten, met name de kefir.

Mijn darmstelsel heeft zich in de loop der jaren hersteld. Mijn overgevoeligheid voor vele voedingsmiddelen is verdwenen. Ik heb geen last meer van bloed bij de ontlasting en ook geen last meer van ontstekingen in de darmen. Ook is er mede door de kefir een einde gekomen aan de sterke schommelingen in mijn bloedsuikerspiegel, want het past namelijk perfect in mijn koolhydraatarm dieet. Kortom: rauwmelkse kefir is een gezond en (h)eerlijk smakend voedingsmiddel, dat ik iedereen van harte kan aanbevelen. Hartelijke groet, Syb

G. uit Losser:

Voor mij is de rauwe melk kefir een zegen gebleken. Circa 2-3 jaar geleden kwam ik in contact met de Raw Milk Company. Na vele jaren met huidproblemen heb ik de kefir van RMC geprobeerd. Binnen enkele dagen was de jeuk verdwenen en kon de huid herstellen. (U moet weten dat ik in de droge wintermaanden mijn huid beschadigde tot bloedens toe, en dat in mijn slaap.) Hierdoor kon ik mijn hobby waterpolo weer oppakken.

Anonieme gebruiker:

Sinds een maand gebruik ik de rauwmelkse zuivel producten van Raw Milk Company. Wat mij opvalt is dat de allergie op mijn handen flink minder is: tot voor kort dagelijks kloven in verschillende vingers, de een was nog niet genezen of de volgende diende zich weer aan. Nu zijn mijn handen al zonder kloven na een maand de producten te hebben gebruikt. Overige allergische reacties op armen en benen zijn aanzienlijk verminderd. Ik ben blij dat ik de rauwmelkse zuivel producten heb mogen gebruiken. Met vriendelijke groeten.

Anonieme gebruiker:

Ik ben 12 jaar oud. Ik had altijd veel last van mijn stoelgang. Via via hadden mijn ouders gehoord dat er speciale melk werd verkocht in De Lutte. We hadden informatie gevraagd waar het goed voor was. Op advies van de eigenaresse, gebruik ik elke ochtend 1 glas kefir. Als ik een paar dagen geen kefir gebruik, gaat mijn ontlasting voor mijn gevoel weer hard worden. Dan krijg ik ook weer buikkrampen, en kan ik weer een paar dagen slecht naar het toilet. Daardoor weet ik zelf gewoon dat ik elke dag 1 glas moet nemen!

Anonieme gebruiker:

Ik gebruik elke morgen een glas Rauw Power kefir en elke avond kefir hangop. Dit gebruik ik nu sinds een jaar, ik merk dat de darmen rustiger zijn en heb veel minder last van een opgezette buik vergeleken bij toen ik nog gepasteuriseerde zuivel gebruikte. Echt een aanrader.

rauwe melk kefir Raw Milk Company

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *