Recept Frittata met zongedroogde tomaatjes en geitenkaas

Recept Frittata met zongedroogde tomaatjes en geitenkaas

Dit recept voor Frittata met zongedroogde tomaatjes en geitenkaas is supergezond, eenvoudig te bereiden en vooral heel erg lekker en gezond voor je huid.

Recept Frittata met zongedroogde tomaatjes en geitenkaas

Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2

Ingrediënten:

  • 3 flinke handen (liefst jonge) spinaziebladeren
  • 6 fijngesneden zongedroogde tomaatjes
  • 10 champignons in plakjes
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 4 eieren
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 100 gram geitenkaas (optioneel)
  • Keltisch zeezout en zwarte peper naar smaak

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit in een wok de kokosolie op middelhoog vuur. Bak in ongeveer twee minuten de gesneden sjalot glazig en de champignons gaar en voeg dan de spinazie toe. Bak nog 3-4 minuten en blijf regelmatig omroeren.

Voeg de fijngesneden zongedroogde tomaten en meng alles goed. Verdeel het mengsel van de spinazie met de sjalot, tomaatjes en champignons in een kleine ovenvaste schaal.

Breek de vier eieren boven een klein schaaltje en roer de dooiers kapot. Voeg hieraan de Italiaanse kruiden en zout en peper toe en roer dit nog even goed door. Giet het mengsel over de spinazie en tomaatjes. Brokkel eventueel bovenop het mengel de geitenkaas. Plaats de schaal in de oven bak de frittata in 15-18 minuten gaar. Zodra de eieren volledig zijn gestold is de frittata klaar.

Voedingswaarde

Spinazie is rijk aan vitamine K, bevat veel vitamine A en vitamine C en bevat bovendien veel mineralen. Met name vitamine A, C en K zijn belangrijke vitamines voor onze huid. Ze beschermen tegen invloeden van buitenaf en tegen veroudering.

Champignons zijn rijk aan het mineraal magnesium. Aangezien de meeste mensen een magnesiumtekort hebben, zijn champignons altijd een waardevolle aanvulling om in deze behoefte te voorzien.

Eieren zijn een echte superfood, zeker voor de huid. Aangezien onze huid voornamelijk is opgebouwd uit eiwitten, zijn eieren zo’n beetje de meest waardevolle voeding om de huid te voorzien van bouwstoffen.

Door Keltisch zeezout te eten in plaats van keukenzout, voorzie je je lichaam van meer dan 70 verschillende mineralen.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies