Recept, heerlijke Kersen trail mix om mee te nemen

Recept Kersen Trail mix

De term trail mix is in Nederland nog niet helemaal ingeburgerd, maar de naam zal met dit recept zeker in je geheugen blijven. De term ‘trail mix’ is in Amerika de naam voor gemengde noten met gedroogd fruit, een soort van studentenhaver, maar dan met gedroogd fruit. Mijn supergezonde tante in Canada liet mij er kennis mee maken toen ik daar was.

Ze gaf me dit recept dat heel eenvoudig te maken is en een superlekkere snack is voor als je onderweg bent! Het bevat geen toegevoegde suikers, uitsluitend de van nature aanwezige suikers in het gedroogde fruit. Bovendien voorzien de noten je van alle gezonde vetten waar je lichaam en je huid om vragen. Goed om te weten: de vetten in de noten zorgen dat je bloedsuikerspiegel niet omhoog vliegt door de suikers in het gedroogde fruit.

Trail Mix Recept

Totale bereidingstijd: 2 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kopje rozijnen
  • 1 kopje amandelen, doorweekt in verband met de lectine, opgedroogd en licht gezouten met Keltisch zeezout
  • 1 reep donkere chocolade (liefst van rauwe cacao), in stukken gebroken
  • 1 kopje cashewnoten, doorweekt, opgedroogd en licht gezouten met Keltisch zeezout
  • 1/2 kopje gedroogde kersen (zonder toegevoegde suiker) of een half kopje gedroogde gojibessen

Bereiding

Neem een grote glazen, afsluitbare pot om de mix in te doen, zodat je steeds een (paar) portie(s) eruit kunt halen als je op pad gaat.

Waarom deze trailmix?

De noten in deze mix voorzien het lichaam en dus onze huid van de benodigde eiwitten, de bouwstoffen voor een sterke en veerkrachtige huid. Deze eiwitten zijn nodig voor de aanmaak van keratine, collageen en elastine, de stoffen die de huid mooi soepel, volumineus en veerkrachtig houden.

Cashewnoten bevatten veel goed opneembare B-vitamines, die de kwaliteit van de huid ondersteunen. Ook zijn ze zeer rijk aan waardevolle mineralen om de talloze lichaamsfuncties goed te laten verlopen. Ook bevatten ze vitamine K, een belangrijke vitamine bij het voorkomen van huidveroudering, specifiek de vorming van rimpels.

Kersen bevatten hoge concentraties antioxidanten, die zorgen voor de flinke ORAC-waarde die kersen vertegenwoordigen. Ze bevatten bovendien grote hoeveelheden melatonine, waardoor ze bijdragen aan kwalitatieve rust op zijn tijd, die absoluut nodig is voor een gezonde huid. Kersen hebben ook een sterke ontstekingsremmende werking.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies