Broccoli crème soep: heerlijk en eenvoudig supergezond recept

Broccoli crème soep recept

De gemiddelde Nederlander eet niet erg gezond en komt vrijwel geen enkele dag van de week aan de door het Voedingscentrum geadviseerde standaard van twee ons groenten en twee stuks fruit. Wanneer je weet dat dit advies bij het Duitse voedingscentrum minstens anderhalf keer zo hoog ligt als in Nederland, kun je je voorstellen dat we bijzonder weinig groenten en fruit eten voor nota bene een land dat zoveel groente produceert. Dit broccoli crème soep recept helpt je op een zeer smakelijke manier om in ieder geval wat gezonder te eten.

Ook wanneer je niet van broccoli houdt, dan is dit smakelijke recept een ideale manier om toch voldoende van deze waardevolle groente binnen te krijgen. Door de broccoli te mengen met andere groenten is de smaak niet zo prominent aanwezig.

Ingrediënten broccoli crème soep recept

  • 1 flinke stronk broccoli (gestoomd en in stukjes gesneden)
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2-3 avocado’s
  • Zout en peper naar smaak
  • Snufje kerrie
  • Geroosterde pijnboompitten

Trek een bottenbouillon van kippenbotten. Stoom de broccoli gaar, laat deze afkoelen en snij de stronk ik kleine stukjes. Halveer de avocado’s en verwijder de pitten. Rooster de pijnboompitjes en bewaar deze voor de garnering.

Neem een grote pan en voeg daarin de bouillon, de avocado’s, de broccoli samen en mix totdat je een gladde vloeistof hebt. Voeg de peper, het zout en de kerrie toe en warm het geheel op totdat het net niet aan de kook is. Als je de soep te waterig vindt, dan kun je lekker een beetje kokosrasp toevoegen. Dien de soep op met de pijnboompitjes op de soep.

Waarom is deze soep zo gezond?

Broccoli – De gezondheidsvoordelen van broccoli zijn enorm. Met tweemaal de hoeveelheid de vitamine C van een sinaasappel, bijna net zoveel calcium als volle melk (ook nog eens in een beter opneembare vorm), en bescheiden hoeveelheden vitamine A en E, is broccoli een echte superfood. Daarnaast bevat het selenium, dat een gezonde schildklierfunctie ondersteunt.

Kippenbouillon – Bottenbouillon is de beste bron van mineralen en collageen, een voorname bouwsteen van onze huid. Hiermee verminder je de symptomen van striae, rimpels en cellulite en bovendien ondersteunt het een gezonde darmfunctie.

Avocado – Avocado’s zijn een supergezonde groente en zitten boordevol gezonde vetzuren die niet alleen de vetverbranding stimuleren, maar ook bijdragen aan een gezond cardiovasculair systeem. Ook bevatten avocado’s waardevolle vitamines en plantenstoffen die zorgen voor een mooie en gezonde huid.

Kortom, met dit gezonde Broccoli crème soep recept ondersteun je je gezondheid en krijg je voldoende vitamines en mineralen binnen voor een gezonde, stralende huid.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies