Recept Pompoen-havermoutpap

Met dit recept voor de pompoen-havermoutpap maak je je ontbijt een goede reden om uit bed te komen. Met veel smaak en waardevolle voedingsstoffen is dit ontbijt een goed begin van de dag.

Recept Pompoen-havermoutpap

Bereidingstijd: 15-20 minuten Recept Pompoen-havermoutpap
Porties: 2

Ingrediënten:

  • 1 kopje havervlokken
  • 2 ½ kopje kokosmelk
  • ½ theelepel vanillepoder
  • ½ kopje pompoenpuree
  • ½ eetlepel chiazaad
  • snufje Keltisch zeezout
  • ½theelepel. kaneel
  • snufje gember
  • snufje nootmuskaat

Bereiding:

Breng de kokosmelk in een middelgrote pan langzaam aan de kook en voeg de havervlokken toe. Draai het vuur laag en voeg al roerend de pompoenpuree en chiazaad toe. Laat de pap onder regelmatig roeren 5-7 minuten pruttelen. Voeg de kruiden toe en roer ze goed door de pap.

Voedingswaarde

Havermout is een uitstekende basis voor je ontbijt. Het biedt de nodige koolhydraten voor energie en laat de bloedsuikerspiegel maar weinig stijgen, zodat je geen suikerdipje krijgt na je ontbijt. Havermout is rijk aan B-vitamines en bevat belangrijke mineralen, zoals mangaan, molybdeen, fosfor en koper.

Pompoenen bevatten veel enzymen en alfahydroxyzuren (AHA). De enzymen zorgen dat vitamines en mineralen efficiënter worden gebruikt door het lichaam. De alfahydroxyzuren stimuleren de aanmaak van nieuwe huidcellen en zorgen voor een mooie, gladde huid.

Door een beetje Keltisch zeezout toe te voegen, voorzie je je lichaam van meer dan 70 verschillende mineralen. Eet je dagelijks Keltisch zeezout of drink je sole, dan zal je niet snel een mineralentekort krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *