Recept chocoladepudding, speciaal voor de huid

Recept Chocoladepudding huid

Met dit recept voor chocoladepudding, combineer je het beste van twee werelden. Enerzijds verwen je de smaakpapillen met een van de heerlijkste verwennerijen die er bestaan, anderzijds verwen je je huid met de meest waardevolle voedingsstoffen die er bestaan.

Recept pure chocoladepudding

Bereidingstijd: 5 minuten
Wachttijd: 15 minuten(vriezer), 30-45 minuten (koelkast)

Porties:2

Ingrediënten:

  • 1 kopje volvette biologische kokosmelk
  • 2 eetlepels rauwe cacaopoeder
  • ½ theelepel vanillepoeder
  • 1 eetlepel van biologische rundvleesgelatine
  • 1 eetlepel gezuiverd water
  • 1 theelepel rauwe honing
  • 1 maatschep weiproteïnepoeder (optioneel)
  • 2 aardbeien ter garnering

(vind onderaan dit blog een opsomming van webshops waar je bovenstaande ingrediënten  kunt kopen)

Bereiding

Voeg de kokosmelk, de cacaopoeder, de vanillepoeder en de rauwe honing samen in een pannetje en warm dit al roerend met een garde op tot het tegen de kook aan is.

Meng de gelatine met het gefilterde water in een kleine kom. De gelatine wordt geabsorbeerd door het water. Roer tot het begint te klonteren. Voeg dit mengsel toe aan de inhoud van de pan en roer tot het is opgelost. Voeg desgewenst de lepel weiproteïne nog toe. Roer nog eenmaal goed door en verdeel de chocoladepudding over twee mokken of dessertglazen.

Plaats ze voor 30 minuten in de koelkast 30 of 15 minuten in de diepvries.

Serveer en geniet!

Voedingswaarde

Dit recept voor chocolatepudding staat bol van de waardevolle ingrediënten die een gezonde huid ondersteunen. Het is erg belangrijk dat je hierbij kiest voor rauwe cacao, aangezien die alle waardevolle voedingsstoffen nog bevat, in tegenstelling tot fabriekschocolade, die vaak ook nog bommetjevol zit met geraffineerde suikers.

Rauwe cacao is een van de voedingsmiddelen met de rijkste biochemische verscheidenheid aan voedingsstoffen. Er is geen ander voedingsmiddel dat zoveel bioactieve stoffen bevat. Het is rijk aan talloze mineralen die een gezonde huid ondersteunen en bevat actieve plantenstoffen die een versterkende werking hebben op de huid.

De kokosmelk in dit recept bevat waardevolle, verzadigde vetzuren, zoals decaanzuur, octaanzuur en laurinezuur die een krachtige ontstekingsremmende werking hebben binnen het lichaam.

De rundvleesgelatine is een bijzonder ingrediënt en bijzonder waardevol voor de huid. Deze bavt namelijk zeer functionele eiwitten die de gezondheid van de huid ondersteunen en die de huid zijn elasticiteit en structuur geven.

Over honing bestaat veel discussie. Het jaagt de bloedsuikerspiegel omhoog en is een onnodig ingredient. Eens! Rauwe honing (wees zeker dat je écht rauwe honing gebruikt) beschikt echter over waardevolle, ontstekingsremmende stoffen, met een antibacteriële werking. Zeker bij huidklachten is het aan te raden regelmatig honing (liefst in combinatie met vezels, vet of eiwitten i.v.m. de bloedsuikerspiegel) te eten. Gebruik het echter niet te vaak. Je kan ook een honing facewash nemen.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies