Recept romige groene fruitsmoothie

Recept romige groene fruitsmoothie2

Het recept voor deze romige groene fruitsmoothie is bijzonder rijk aan vitamines, antioxidanten en fytonutriënten. Een prima booster om je huid een flinke oppepper te geven als de dagen donkerder worden. En het aangename is: het smaakt ook nog eens geweldig! Genoeg voor twee personen om lekker van te genieten.

De ingrediënten voor deze romige groene fruitsmoothie

  • 8 schijven ananas
  • 8 aardbeien
  • 8 rode druiven
  • 1 fijngesneden blad boerenkool
  • 2 handjes spinazie
  • 2 kopjes kokosmelk
  • 2 eetlepels vergine kokosolie

Bereiding romige groene fruitsmoothie

Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot je een gladde, romige massa hebt. Giet twee longdrinkglazen vol. Gebruik een rvs rietje om de smoothie op te drinken. Zo bescherm je je tanden tegen de zoete ingrediënten.

Wat maakt deze smoothie zo waardevol voor je huid?

Recept romige groene fruitsmoothie 1De reden waarom smoothies zo vaak onder vuur liggen is het feit dat ze vaak zo zoet zijn en je bloedsuikerspiegel omhoog jagen. Dit is een volkomen terecht oordeel, want een fluctuerende bloedsuikerspiegel staat nauw in verband met een verhoogde ontstekingsgevoeligheid, waardoor huidklachten kunnen ontstaan.

Deze romige groene fruitsmoothie bevat vette kokosmelk, kokosolie. Hierdoor schiet de bloedsuikerspiegel niet direct omhoog.

De huid van de rode druiven bevat het stofje resveratrol, een polyfenol dat een sterk ontstekingsremmende werking heeft. Resveratrol staat bekend om zijn krachtige anti-aging eigenschappen.

De groene bladgroenten boerenkool en spinazie bevatten veel antioxidanten, vitaminen, mineralen en vezels, waardoor ze onze huid wordt voorzien van de voedingsstoffen die nodig zijn voor een stralend uiterlijk. Vitamine C is bijvoorbeeld belangrijk voor de aanmaak van collageen, een belangrijke bouwstof om de huid soepel en glad te houden.  Ook bevatten ze bloedzuiverend chlorofyl en carotenoïden zoals luteïne en zeaxanthine, die de gezondheid van onze huid en het zenuwstelsel ondersteunen.

Mijn advies

Normaal voeg ik nooit zoveel fruit samen in een smoothie vanwege de vele suikers, die vaak een averechts effect hebben op het doel van het drankje: het voeden van het lichaam met kwalitatieve voedingsstoffen. Omdat deze romige groene fruitsmoothie flink wat vet en vezels bevat, mag het wel een keertje, maar geniet er niet té vaak van.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies