Probeer dit heerlijke tomaat-basilicum sap recept om je huid een oppepper te geven! Je kan het warm of koud drinken, maar genieten doe je zeker! Dit recept voorziet je lichaam niet alleen van de nodige voedingsstoffen, het is bovendien heerlijk om te drinken met de volle smaak van tomaten en de frisse tint van basilicum.
Recept tomaat-basilicum sap
Totale bereidingstijd: 5 minuten
2 Porties
Ingrediënten:
- 2 tomaten
- 1/2 komkommer
- 2 takjes verse basilicum
- snuf Keltisch zeezout
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in de sapcentrifuge of slowjuicer en verwarm dit heel lichtjes in een steelpannetje. Voeg de snuf zeezout toe, roer het sap en drink het direct op om optimaal te profiteren van de smaak en voedingswaarde.
Voedingswaarde
Basilicum is een van de gezondste kruiden die er zijn en heeft een bijzonder hoge ORAC-waarde. Het is rijk aan vitamine K, vitamine A, ijzer, calcium, mangaan, magnesium, vitamine C en kalium.
Tomaten zijn vooral rijk aan vitamines, zoals vitamine A, B1, B3, B6, C, E en K en aan de mineralen molybdeen, kalium, mangaan, koper en magnesium. Daarnaast zijn tomaten een bijzonder waardevolle groente, aangezien ze het stofje lycopeen bevatten, een krachtige antioxidant die waardevol zou zijj in de strijd tegen kanker. Deze lycopeen wordt bij verwarming beter beschikbaar voor ons lichaam.
Komkommer is bijzonder rijk aan het stofje silica, een belangrijke bouwstof voor de huid, het haar en onze ogen. Ook bevat komkommer het stofje cyclo-oxygenase 2, dat een ontstekingsremmende functie heeft. Paul Bragg, een pioneer op het gebied van gezond eten zei in 1920 reeds:
“There is nothing more nourishing for the skin to have than the liquid juice from the cucumber. The nutrition-rich water that it contains, when taken into the body, adds lustre to the hair, sparkle to the eye, color to the lips, tone to the skin, and spring to the step.”