Review: Aman Prana Razoli scheerolie

razoli natures best cosmetics 1

Scheren is voor de  meeste mensen niet de favoriete bezigheid. Zowel het scheren van de benen bij vrouwen als het gezicht bij mannen is nu eenmaal een ‘moetje’. Met de Razoli scheerolie van Aman Prana wordt dit moetje ineens aanzienlijk minder vervelend.

Veel mensen hebben last van scheerirritatie en dat is nu juist het speerpunt van dit topproduct.

Omdat we al enige tijd nieuwsgierig waren naar dit product, hebben we het aangeschaft en we zijn er zo enthousiast over dat we er een review over hebben geschreven. De Aman Prana Razoli scheerolie is er in twee varianten: een heren- en damesversie. Wij testten de damesversie voor je.

Verwend

razoli natures best cosmetics 2We zijn vrij verwend met de natuurcosmetica die we eerder uittesten, maar dat betekent niet dat je op voorhand andere producten moet uitsluiten. Ook Aman Prana heeft kwaliteit hoog in het vaandel. Zo is ook de Razoli verpakt in een glazen flesje, zodat er geen hormoonverstorende stoffen uit het plastic in de inhoud kunnen lekken.

Aman Prana Razoli scheerolie voor een gladde én zachte huid

De scheerirritatie die we allemaal wel kennen lijkt tot het verleden te behoren, wanneer je aan de slag gaat met de Razoli. De pure ingrediënten, waaronder olijfolie, amandelolie, kokosolie, rode palmolie en verse kruiden hebben alle een zeer verzachtende en verwarmende werking op de huid. Hierdoor komt de huid tot rust tijdens het scheren en is irritatie van de huid ver te zoeken. Na het scheren voelt de huid heerlijk zacht en verzorgd en is bovendien spiegelglad.

Hoe gebruik je Razoli scheerolie?

Razoli is een 100% natuurlijke olie die je zelfs zou kunnen eten, zo staat ook op het etiket vermeld. De scheerolie is vloeibaar en breng je het best aan op een warme, vochtige huid. Daardoor de poriën open gaan staan en zullen de haartjes makkelijk loslaten.  Breng vervolgens een paar druppels Razoli aan op de lichaamsdelen die je gaat scheren en wrijf deze met de handpalm uit. Wees eerder zuinig dan scheutig met de olie, want je hebt echt maar heel weinig nodig. Het gaat er maar om dat de huid een beetje vettig is. Zodra je gaat scheren verdeelt de olie zich namelijk vanzelf.

razoli natures best cosmetics 3Je kan Razoli ook gebruiken voor droogscheren, maar daarvan ben ik geen voorstander. Ik heb het geprobeerd in een haastige situatie, maar neem er liever zorgvuldig de tijd voor onder de douche.

We waren benieuwd of de olie de douche ook glibberig maakt. Zoals je kan verwachten bij een vette olie, zal je wel de douche wat vaker moeten schoonmaken, maar echt gevaarlijke situaties zijn niet ontstaan tijdens het testen.

Ook is het aan te raden om tijdens het gebruik je scheermesje regelmatig schoon te maken met een tandenborstel. Door de vettigheid blijven afgeschoren haartjes tussen de mesjes plakken.

Alle voordelen op een rij:

 •  100% natuurlijke ingrediënten
 • Geen parabenen
 • Dierproefvrij
 • Geen alcohol
 • Geen paraffin
 • Geen hormoonverstorende stoffen
 • Voorkomt huidirritatie
 • Verzorgt en verzacht de huid
 • Ruikt heerlijk verfrissend
 • Duurzaam
 • Zowel voor nat als droogscheren te gebruiken

Bestel direct Razoli van Anam Prana

Razoli Scheerolie Mannen

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies