Review boek Het verzwegen verhaal over kanker, Brian Peskin

Brian Peskin verzwegen verhaal over kanker Warburg

Het verzwegen verhaal over kanker van auteur Brian Peskin is een lijvig boek dat essentiële informatie bevat over het ontstaan van kanker. Deze informatie was reeds een eeuw geleden bekend, maar verdween onder het tapijt onder invloed van de farmaceutische industrie.

Professor Peskin neemt de lezer mee terug naar de tijd dat Otto Warburg, een vooraanstaand wetenschapper, in de jaren 20 van de vorige eeuw ontdekte wat de primaire oorzaak was van kanker. Hij toonde aan dat genetica in slechts zeer uitzonderlijke gevallen bijdraagt aan het ontstaan van kanker, in tegenstelling tot wat ons tegenwoordig veelal wordt verteld.

Brian Peskin en Otto Warburg

Peskin strijkt in het boek wel een beetje met de eer, maar brengt het grotendeels genegeerde onderzoek naar kanker en voedingsstoffen van Warburg onder de aandacht. En dat is natuurlijk waardevol!!

Warburg ontdekte dat normale cellen bij een zuurstoftekort in fermentatiestand gaan. De cellen starten met fermenteren van de bloedsuiker (glucose) als bron van brandstof, net zoals de cellen van primitieve organismen dat doen.

Dit anaerobe fermentatieproces wordt in medische kringen ook wel de “Warburg-factor” genoemd. Hoewel de theorie van Warburg wordt verguisd door veel moderne wetenschappers, is er toch nog niet een die heeft kunnen aantonen dat Warburg ongelijk had.

In zijn boek schenkt Brian Peskin uitgebreid aandacht aan de misvattingen dat kanker als virus kan worden overgedragen of dat het erfelijk is. Ook leer je in het boek over het belang van de juiste vetzuren in het voedingspatroon en hoe belangrijk het is om bij kanker de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Hoewel Brian Peskin in zijn betoog ook discutabele stellingen poneert, is het zeker belangrijk om de vetinname van de hedendaagse westerse mens eens onder de loep te nemen. Hij heeft absoluut gelijk dat we in de westerse wereld, waarin kanker bijzonder veel voorkomt, veel teveel koolhydraten en bewerkte plantaardige vetten eten. Ook heeft hij gelijk dat het westerse dieet in grote mate bijdraagt aan het ontstaan van kanker.

Beter had Peskin eraan gedaan het boek volledig te gebruiken om het gedachtegoed van Warburg te beschrijven en zijn eigen ideeën achterwege te laten.

Conclusie

Een machtig boek dat de hedendaagse ‘wetenschap’ rond de afschuwelijke ziekte kanker in een heel ander daglicht plaatst. Waarom  wordt het werk van Warburg ontkent? Waarom is zijn werk überhaupt zo onbekend? Waarom zijn er geen wetenschappers die zijn werk kunnen ontkrachten? Het zijn allemaal vragen die Brian Peskin oproept met zijn boek. Hij zorgt hiermee dat je alle kennis die je over kanker leest beter in een perspectief kunt plaatsen. Kortom, een must read voor iedereen die belangstelling heeft voor het ontstaan en ontwikkelen van kanker in het menselijk lichaam.

Bestel het boek van Brian Peskin bij Bol.com

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies