Review schoonheidsbehandeling Résidence de Beauté

residence de beaute2

Samen met eigenaresse Evelien maakte ik een afspraak voor een uitgebreide intake bij Résidence de Beauté in Chaam. Omdat ik een enorme belangstelling heb voor natuurlijke huidverzorging, was ik erg benieuwd hoe de intake bij dit schoonheidsinstituut zou verlopen.

Ruimschoots voor onze afspraak kreeg ik een uitgebreid vragenformulier per e-mail toegestuurd. Deze nam ik mee naar de intake. Een paar dagen voor onze afspraak kreeg ik nog keurig een reminder toegemaild, wat ik overigens altijd wel zo prettig en handig vind.

Kennismaking Résidence de Beauté

Résidence de Beauté is opgericht door Evelien Leijten. Op 17-jarige leeftijd begon zij reeds haar eigen schoonheidssalon. Inmiddels werkt zij samen met 2 collega’s.

Evelien is schoonheidsspecialiste, maar blijft zich daarnaast voortdurend verdiepen in de optimale methodes voor het verkrijgen van een stralende huid. Daarbij wordt stilgestaan bij zowel uiterlijke als innerlijke verzorging, want een gezonde huid komt natuurlijk van binnenuit en de behoeften zijn per persoon verschillend. In de salon wordt uitsluitend gewerkt met hoogwaardige merken zoals LavieSage, Pascaud, Murad en YoungBlood, Sepai, La Colline en binnenkort heeft ze de primeur met IDDNA! Meer informatie is binnenkort verkrijgbaar.

Sfeerimpressie 

residence de beaute3

residence de beaute4

residence de beaute5

De intake

Bij mijn aankomst valt het schitterende pand waarin Résidence de Beauté is gevestigd mij als eerste op (zie foto). De sfeer en uitstraling nodigt uit om naar binnen te gaan en ik neem plaats in de wachtruimte. Ik kijk even rond en krijg een heerlijk gezond theetje geserveerd van Teadora.

Samen met Evelien nam ik het intakeformulier door en vervolgens gingen we naar een apparaat MAC Vision dat het een en ander zou meten wat betreft mijn gezichtshuid. Aangezien ik mijn voedingspatroon al goed op orde heb, was ik vooral erg benieuwd naar Evelien’s adviezen met betrekking tot de uiterlijke verzorging van mijn huid.

Ik had net 2,5 week vakantie gehad op Bali en dat bleek ook uit de test: een droge huid die wel wat aandacht kon gebruiken. Ik moest mijn hoofd kort in een soort van capsule leggen waarmee vocht- en andere metingen werden gedaan. Evelien legde alles rustig uit waarmee ze bezig was en stond daarbij open voor alle vragen die ik stelde.

Behandeling Résidence de Beauté

Nadat we hebben bekeken wat mijn huidtype was en de behoeften van mijn huid in kaart hadden gebracht, gingen we naar de behandelkamer. Het was een prachtige, grote kamer met een heerlijk aangename temperatuur, op de achtergrond lekker rustgevende muziek en een prachtige kroonluchter aan het plafond.

Ik kreeg een haarbandje en een haarnetje voor de bescherming. Ze inspecteerde eerst met een lamp nogmaals mijn gezichtshuid en deed nog wat kleine testjes. Daarna begon ze met het reinigen van de huid en kreeg ik een schoudermassage. Ondertussen merkte ik dat de stoelverwarming in combinatie met massage mij heerlijk ontspannen maakte.

Vervolgens kreeg ik een oogmasker en masseerde Evelien mijn armen en handen. Dat was echt heerlijk, want mijn handen en vingers gebruik ik veel met schrijven en het was een genot om deze eens goed te laten masseren (aanrader!). Na deze behandeling liet ze me even met rust om te genieten van de muziek, de stilte en ontspanning. Mijn gezicht werd daarna nog gereinigd en toen was de behandeling klaar.

In de wachtruimte kon ik even rustig bijkomen en ‘back to reality’ komen. Als afsluiting kreeg ik nog een licht make-upje op en een heerlijk vers glas sap. In een map heeft ze uitgebreide informatie voor me verzameld over mijn huidtype, zodat ik een en ander nog eens kan nalezen thuis. Ook heb ik van de producten die zijn gebruikt tijdens de behandeling van alles een proefmonster mee naar huis gekregen.

Conclusie

Mijn conclusie voor deze intake bij Résidence de Beauté is dat je jezelf echt enorm kan verwennen door jezelf bij Résidence de Beauté te laten verzorgen. Van begin tot eind wordt in een prachtig pand in een natuurlijke omgeving in de watten gelegd en aan Evelien kan je alle vragen stellen over je huid. Ze staat overal voor open. Evelien doet haar werk met passie, dat merk je aan haar gedrevenheid en deskundigheid.

Voor elke dame die graag gepamperd wil worden en een stralende huid wil, kan ik Résidence de Beauté in Chaam van harte aanbevelen. Wil je graag ook een intake ervaren zoals ik deze heb gehad, neem dan contact op Evelien via info@residencedebeaute.nl of bezoek haar website en maak telefonisch een afspraak.

Fijne voordelen van Résidence de Beauté: ruime openingstijden, een webshop met pure voeding, superfoods en e-books en ook personal training op maat! Bekijk ook de andere reviews.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies