Ringana zeep vs. reguliere handzeep

Ringana zeep is een heerlijk zachte zeep en bevat Cleomelk ®, een mengsel van organische zwarte komijnzaadolie, sesamolie en aloë vera. De zeep is volledig vrij van conserveringsmiddelen. Dit in tegenstelling tot de meeste reguliere handzepen, die vol zitten met chemische bestanddelen.

Antibacteriële zeep

Op vrijwel elke verpakking van zeep die je vindt in de supermarkt, staat vermeld ‘antibacterieel’ of ‘antibacteriële eigenschappen’. Dit is meer een marketingtruc dan dat het gebaseerd is op wetenschappelijke feiten. Het is namelijk nooit bewezen dat zogenaamde antibacteriële zeep ziekte beter voorkomt dan gewone zeep. Bovendien leggen de synthetische ingrediënten onze gezondheid geen windeieren: ze zijn misschien wel antibacterieel, maar dat betekent ook dat ze gezonde bacteriën om zeep helpen en onze gezondheid dus ondermijnen.

De zorgen over antibacteriële zepen komen hoofdzakelijk door het antibacteriële ingrediënt Triclosan. Onderzoek heeft aangetoond dat triclosan tal van hormoonverstorende eigenschappen heeft en problemen veroorzaakt als allergieën, schildklierziekten, gewichtstoename en ontstekingsreacties.

ringana zeep

Ringana zeep

Als we de antibacteriële zeep niet nodig hebben, hoe wassen we dan onze handen? Een gewone zeep volstaat voor de reiniging van onze handen. De Ringana zeep bevat uitsluitend uit natuurlijke bestanddelen die de huid ontdoen van schadelijke bacteriën en ziektekiemen. De ingrediënten van Cleomelk ® zijn van biologische oorsprong en hebben van natuurlijke aard reinigende eigenschappen, maar zodanig dat ze ook de goede bacteriën op de huid doden. De sesamolie zit bijvoorbeeld ook in de Ringana tandolie, die gebruikt wordt voor oil pulling en de mondholte ontdoet van schadelijke bacteriën. De aloë vera in Ringana zeep heeft ook een anti-septische werking waardoor ziektekiemen worden gedood. De helende werking van zwarte komijnzaadolie is al duizenden jaren bekend: Cleopatra gebruikte het reeds. Het staat bekend om zijn krachtige werking tegen ontstekingen en huidirritaties.

De Ringana zeep onderscheidt zich sterk van reguliere zepen door het gebruik van uitsluitend natuurlijke ingrediënten die een even zo krachtige antibacteriële werking hebben, maar zonder het gebruik van chemische bestanddelen.

Bestel de Ringana zeep in de webshop 

ringana zeep

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *