Shea Butter, superfood voor je huid en haar

shea butter

Shea butter is niet alleen een van de wonderen der natuur, maar het is ook een hele bijzondere. Het wordt al duizenden jaren gebruikt voor huidverzorging, babyverzorging, genezing en voedsel. De Shea boom wordt als heilig beschouwd, vanwege de weldaad voor de huid, het haar, de schoonheid en gezondheid.

Ontdek het geheim van de legendarische schoonheid  van de Egyptische koningin Nefertiti en ontdek wat maakt shea butter zo krachtig maakt bij het herstel van de huid tegen veroudering en hoe het de huid beschermt tegen het ruwe klimaat.

Wat is Shea Butter?

Shea butter wordt gewonnen uit de noten van de Shea boom (Butyrospermum parkii), die groeit op de savanne van West-Afrika. De Engelse naam Shea komt van de Malinese naam “SII”, die heilig betekent. De Shea is een heilige boom en deze wordt ook met zeer veel respect behandeld. De bomen kunnen tot 60 meter hoog worden en tot 200 jaar oud. De Shea noten worden traditioneel door vrouwen geoogst, gemalen en gekookt om de boter vervolgens naar liefhebbers over de hele wereld te versturen.

In de hete Sahara of op de savanne beschermt shea de huid tegen de hete zon en uitdroging. Duizenden jaren hebben mensen het gebruikt om de huid te beschermen tegen de wind en de zon, maar ook voor vele huidproblemen, zoals kleine snijwonden en brandwonden. Van de Egyptische koningin Nefertiti, die prachtig mooi was, werd gezegd dat ze haar legendarische schoonheid had te danken aan het gebruik van Shea butter.

Verzorging van huid en haar

Wat maakt het tot zo’n buitengewoon huidverzorgingsproduct? Het is de rijkdom aan waardevolle bestanddelen, de onverzadigde vetten met een groot deel van de “onverzeepbare” componenten, essentiële vetzuren, fytosterolen, vitamine E en vitamine D, provitamine A en allantoïne. Al deze bestanddelen zijn volledig natuurlijk en maken het product een superfood voor huid en haar. Het is niet voor niets dat shea butter wordt toegevoegd aan zoveel verzorgingsproducten vanwege de geweldige voedingswaarde.

Eigenschappen shea butter

 • Repareert rimpels, fijne lijntjes en littekens
 • Antioxidant
 • Anti-inflammatoire eigenschappen
 • Diep hydraterende werking
 • Stimulerend voor de oppervlakkige microcirculatie
 • Huidversteviging
 • Huidbeschermend
 • UV-bescherming
 • Regenereert de huid
 • Stimuleert de productie van collageen (maakt de huid sterker, soepeler en jonger)
 • Geneest kleine snijwonden en brandwonden
 • Geneest spierpijn
 • Verlengt het uithoudingsvermogen

Best hydraterende huidverzorgingsproduct

Het is een van de beste hydraterende, anti-aging regenererende en beschermende natuurlijke producten ter wereld. Het beschermt je huid tegen UV-zonlicht, het barre klimaat, uitdroging en andere invloeden van buitenaf. Kortom, het is een van de beste anti-aging middelen voor de huid. Het versterkt je huid door de productie van collageen te stimuleren. Het maakt de huid soepeler, meer gevoed en stralend. Als je rimpels, fijne lijntjes en kraaienpootjes hebt of als je huid droog, zeer droog is of beschadigd, zal Shea butter al deze problemen laten verzachten door de huid weer te herstellen en voeden. Het is de best hydraterende huidverzorgingsproduct ter wereld wereld, dus verkies Shea boven andere krachtige anti-aging huidverzorgingsproducten zoals Argan-olie tijdens de koude en zonnige seizoenen.

Als babyverzorgingsporduct

Shea butter is ook een van de beste huidverzorgingproducten voor in de winter en als after-sun. Het biedt het extra vocht, de vitaminen, voedingsstoffen en bescherming die de huid nodig heeft tijdens het koude seizoen en de zomer. Het is ook een perfecte lippenbalsem die de lippen beschermt tegen de koude en droge weer.

Omdat het helemaal natuurlijk is en zo rijk en hydraterend is, is het ideaal voor babyverzorging. Het is natuurlijk en zacht voor elk huidtype en bijzonder geschikt voor de tere en gevoelige huid van baby’s. Het is een perfect middel als genezer van eczeem of luieruitslag voor baby’s en kinderen. Afrikaanse vrouwen gebruiken het al duizenden jaren om de huid van hun baby’s te beschermen. Met pure Shea butter heeft de baby huidverzorging die gegarandeerd vrij is van synthetische stoffen.

Vitaliseer je haar met shea butter

Shea butter is dé remedie tegen droog, dof, beschadigd en dun haar. Je haar zal altijd profiteren van een Shea butter masker. Als conditioner zal je haar weer de vitaliteit, soepelheid en glans terugkrijgen. Koop bij voorkeur een pure ongeparfumeerde shea butter.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies