Hoeveel synthetische stoffen bevat jouw cosmetica?

synthetische stoffen cosmetica

Het is verbazingwekkend als je nagaat hoeveel synthetische stoffen er in de cosmetica zit die we dagelijks op onze huid smeren. Vrijwel alle cosmetica staat bol van de synthetische stoffen en als je nagaat dat de meeste van deze stoffen binnen vijf minuten in de bloedbaan worden opgenomen, kun je nagaan dat dit de gezondheid niet ten goed komt.

De gemiddelde vrouw gebruikt dagelijks 515 verschillende synthetische stoffen op haar lichaam. Van shampoo tot eye-liner, van nagellak tot schijnbaar ‘onschadelijke’ antibacteriële zeep. Het is werkelijk gewoon eng als je erbij stilstaat wat je precies op je huid smeert.

‘60% Van wat je op je huid smeert, wordt direct in het lichaam geabsorbeerd en komt in je bloedbaan terecht.’

We hoeven onszelf niet te vergiftigen om er mooi uit te zien. Kijk maar eens naar cosmetica die gebruikmaakt van natuurlijke, organische ingrediënten. Het enige wat je moet doen is op onderzoek gaan om te kijken wat de goede merken zijn. De bekende merken uit de drogisterij kun je sowieso direct van je lijstje schrappen: die zitten vol met synthetische stoffen.

Wees kieskeurig als je cosmetica uitzoekt zonder synthetische stoffen. Alleen de beste producten zijn goed genoeg voor jou. Veel mensen hebben helemaal geen zin in een grote zoektocht naar pure cosmetica. En terecht! Want waarom zou je op zoek gaan als je het al hebt gevonden?

Synthetische stoffen in cosmetica schadelijk voor de gezondheid

Het is eigenlijk niet te geloven als je erbij stilstaat dat de meeste mensen wel weten hoe ze een filmpje moeten opstarten op Netflix en de instellingen van hun smart-tv kennen, maar geen flauw idee hebben van hoe hun lichaam werkt. Alsof de werking van ons buitengewoon complexe lichaam zo vanzelfsprekend is. Het is daarnaast ook verbazingwekkend hoe gemakkelijk de meeste mensen zichzelf vol smeren met drogisterij-artikelen en make-up. Wist je dat deze stoffen binnen een minuut reeds in de bloedbaan worden opgenomen? Wanneer je de synthetische ingredienten in cosmetica eens nader onder de loep neemt, is het zeer waarschijnlijk dat je jezelf eens achter de oren zal krabben. De ergste cosmetica-ingrediënten heb ik hier op een rijtje gezet.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies