De unieke Ringana verpakkingsmethode

De Ringana verpakkingsmethode is niet alleen revolutionair, maar ook duurzaam. In dit blog lees je alles over de duurzaamheid van het Ringana verpakkingsmethode.

ringana verpakkingsmethodeDesign, technologie en toegevoegde waarde

 • De buitenste verpakking is gemaakt van 100% biologische katoen
 • Hervulbare glazen flessen
 • Plastic flessen vrij van synthetische stoffen
 • Het verpakken van een gift tegelijkertijd
 • Innovatief en duurzaam
 • ‘Fresh design’

Een punt waarop Ringana zich drastisch onderscheidt van andere cosmetica merken is het unieke verpakkingsconcept. De verpakkingen zijn volledig cradle-to-cradle. Dit betekent dat de verpakkingsmaterialen zijn geproduceerd uit gerecyclede materialen en ook weer volledig zijn te recyclen. Ook de inkt waarmee de labels worden bedrukt is loodvrij en vrij van zware metalen.

De Ringana verpakkingsmethode, puur en hightech

Bij de ontwikkeling van de de Ringana glazen flessen is gebruik gemaakt van het unieke TAG systeem. TAG staat voor ‘Techno Airless Glass’. Dit revolutionaire, unieke cosmetica verpakkingssysteem ziet er mooi en is tegelijkertijd high-tech, en past dus perfect bij het moderne, maar natuurlijke Ringana concept.

De flessen bestaan ​​uit een glazen gedeelte en een PE (polyethyleen) zak waarin het cosmetica product verpakt zit. Het polyethyleen zakje kan uitstekend worden gerecycled. Het voordeel van de airless systemen is dat de omgevingslucht onmogelijk het product kan bereiken. Op die manier wordt contaminatie met lucht uitgesloten. Deze beschermende functie maakt het mogelijk om de verse cosmetica producten zonder synthetische conserveringsmiddelen te verpakken en zo wordt de natuurlijke “100% pure en verse frisheid” filosofie van Ringana gehandhaafd.

De vier soorten Ringana crèmeconcentraat,  de Hydroserum, de antirimpelserum, de Zelfbruinende crème, de Lotion voor mannen, de Kuurconcentraat pro en de Structuurlipiden worden alle aangeboden in deze unieke TAG flessen en komen optimaal verpakt aan bij de klanten.

Verse voordelen op een rijtje

 • Door de airless techniek (geen lucht toegevoegd bij het aanbrengen van het pompje), blijven de natuurlijke ingrediënten 100% beschermd tegen de buitenlucht.
 • Deze nieuwe innovatieve technologie maakt het mogelijk om de inhoud voor vrijwel 100% te gebruiken, dus nagenoeg geen restjes.
 • De gebruikte verpakkingsmaterialen zijn eenvoudig van elkaar te scheiden en te recyclen. Het glazen gedeelte kan worden teruggestuurd naar Ringana als een deel van het Recycling programma.

Slimme plastic flessen in het elegante soft touch ontwerp

De Ringana care producten zoals de Handbalsem, de Voetbalsem en Shampoo zijn comfortabel uitgerust met een draaidop. Door de handige draaisluiting die de flessen direct afsluit, kunnen deze producten gemakkelijk ondersteboven worden bewaard.

De Ringana reinigingsmelk, Bodylotion en de Ringana Zelfbruiner etc. worden aangeboden met een doseerpomp voor een ideale gebruikservaring.

De Ringana deodorant, de Benenspray en de Gezichtslotion zijn voorzien van een verstuiver voor een ideaal gebruik. Het spreekt vanzelf dat de kunststof materialen volldoen aan de hoogste eisen met betrekking tot gezondheid, en dat de polyethyleenzak van de glazen houder uitstekend kan worden gerecycled.

Exclusief verpakkingsconcept

Bij Ringana staat alles in het teken van duurzaamheid. Het is dus vanzelfsprekend dat niet alleen de cosmeticaproducten zelf duurzaam en van topkwaliteit zijn, maar ook de verpakkingen.

De Ringana Fresh Care sets

ringana verpakkingsmethode 2De Ringana Fresh Care producten worden vers in een glazen fles verpakt en daarna in een katoenen handdoek gerold die afkomstig is uit de biologische landbouw. Ofwel, de unieke manier van verpakking in de meest duurzame vorm. Op deze manier zijn geen dure, overbodige verpakkingsmaterialen meer nodig, alleen een stijlvolle en milieuvriendelijk omhulsel dat afkomstig is uit de duurzame bosbouw.

De Ringana handdoek:

 • Topkwaliteit
 • Made in Oostenrijk
 • Gemaakt van 100% biologisch katoen
 • Zero waste – De inspanning om afval te verminderen

Ringana wil ook haar steentje bijdragen om de afvalberg te verminderen en maakt alleen gebruik van veilige, ecologische verpakkingsmaterialen. Het duurzame verpakkingsconcept ondersteunt deze visie.

De unieke Ringana recycling campagne

De natuurvriendelijke filosofie van Ringana is bijzonder in de wereld. Ook het statiegeldconcept van de glazen verpakkingen staat in het teken van duurzaamheid: voor elke tien lege glazen flessen die worden teruggestuurd, ontvangt de klant gratis een verzorgingsproduct naar keuze.

Natuurlijk vulmateriaal

Wanneer je een pakket van Ringana krijgt thuisgestuurd, zijn de bestelde artikelen zorgvuldig in gepakt en worden omgeven door vulmateriaal van maiszetmeel. Ook dit vulmateriaal is volledig afbreekbaar en milieuvriendelijk.

Niet alleen de Ringana verpakkingsmethode is bijzonder, het volledige concept van Ringana is uniek in de wereld. Werkelijk alles staat in het teken van duurzaamheid en eerlijkheid. De ingredienten van de natuurlijke producten zijn alle afkomstig uit zorgvuldig geselecteerde biologische oorsprong. Deze ingrediënten worden in een productieomgeving verwerkt, waar de machines worden gereinigd met uitsluitend stoom en lavendelolie. De duurzame verpakkingen worden naar de klanten verstuurd in een duurzame verpakking van gerecycled materiaal. Kortom, Ringana 100% fresh, 100% puur.

Ringana producten koop je online in de webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *