Visolie capsules voor een gezonde huid en glanzend haar

visolie

Visolie capsules zijn misschien groot en moeilijk te slikken, maar de voordelen voor een gezonde huid en glanzend haar zijn zeker de moeite waard. Ze verminderen roodheid op het gezicht en maken het haar glanzend en sterk. Het zijn de omega 3-vetzuren die het magische werk leveren.

Wat zit er in een visolie capsule?

Visolie capsules bevatten gezuiverde omega 3-vetzuren, meestal afkomstig uit ansjovis, sardines of zalm. De vorm van de omega-3 vetzuren in vis is of docosahexaeenzuur (DHA) of eicosapentaeenzuur (EPA), of een combinatie van beide. Er zijn ook omega 3-supplementen die zijn gemaakt van plantaardige bronnen, zoals bijvoorbeeld lijnzaad. De vorm van omega-3 vetzuren zoals die wordt gevonden in lijnzaad, is alfa-linoleenzuur of ALA. Voedingsdeskundigen zijn het niet eens over de vraag of de korte-keten ALA vetzuren even waardevol zijn voor het lichaam als de lange-keten DHA- en EPA-vetzuren, volgens een artikel in US News & World Report Health.

Voordelen voor de huid

Uit een studie gepubliceerd in The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology in 2008, werd duidelijk dat omega 3-vetzuren de symptomen van rosacea of eczeem verminderen. Het nemen van visolie capsules kan de huidkwaliteit aanzienlijk verbeteren, zelfs wanneer je al een vrij gezonde huid hebt. Daarnaast profiteert het gehele lichaam van de waardevolle omega 3-vetzuren, want aan deze waardevolle vetzuren worden tal van positieve gezondheidsvoordelen toegeschreven, zoals verbeterde cognitieve functie bescherming tegen cardiovasculaire aandoeningen.

visolie capsules

Visolie capsules voor glanzend haar

Ook het haar kan profiteren van de omega-3 vetzuren in visolie capsules, want het wordt glanzender en sterker. Een droge huid kan leiden tot roos of een jeukende hoofdhuid. De omega 3-vetzuren stimuleren de natuurlijke aanmaak van oliën  in de huid, waardoor het haar een gezonde ‘voedingsbodem’ heeft. Een studie gepubliceerd in Dermatologic Clinics in 2013 vermelde dat haarzakjes kunnen worden aangetast door een tekort aan essentiële vetzuren.

Alternatieven voor visolie capsules

Als je je dieet wilt aanvullen met visolie capsules, is het natuurlijk van belang dat je de basis uit je voeding haalt en dit dan al dan niet aanvult met visolie capsules. Goede natuurlijke bronnen van visolie zijn zwarte kabeljauw, zalm, sardines of ansjovis. Daarnaast kan je ook je omega 3-vetzuren halen uit plantaardige bronnen, zoals lijnzaad, chiazaad en noten, vooral walnoten. Andere vegetarische bronnen van omega-3 vetzuren zijn zaden, plantaardige oliën, volle granen, noten en notenolie. Plantaardige bronnen hebben naast omega-3 vetzuren nog een extra voordeel: ze bevatten ook vitamine E, die ook de huid en het haar voedt en versterkt.

Welke visolie capsules zijn voor mij geschikt?

Als je een visolie supplement wilt gaan gebruiken zal je al snel door de bomen het bos niet meer zien. Visolie is verkrijgbaar in capsules en als losse olie in een flesje. Nadeel van de vloeibare vorm is dat het snel oxideert. Ik verkies de capsules boven de vloeibare vorm. Ik gebruik zelf deze omega 3-vetzuren.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *