Word in 1 jaar tijd 10 jaar ouder dan je geschatte leeftijd

geschatte leeftijd suiker invloed op de huid

Het radicaal omgooien van een slecht voedingspatroon is voor veel mensen té heftig. Ook voorlichting over gezonde/betere voeding werpt meestal geen tot weinig vruchten af. Wanneer de geschatte leeftijd aanzienlijk hoger ligt dan de werkelijke leeftijd, dan gaat er vaak wel een lampje branden, maar echt het eetpatroon aanpassen zal men niet.

Laten we het eens omdraaien, want een feest van herkenning is voor veel mensen wél een eye-opener. Sorry voor mijn cynische toon, de intentie is om mensen tot inzichten te brengen.

Dus, wil je je geschatte leeftijd zo snel mogelijk omhoog helpen? Lees dan snel met welke voedingsmiddelen je verzekerd bent van een oude kop vóór je 40e levensjaar.

Verhoog je geschatte leeftijd….rap!

Suiker

Consumptie van suiker is een van de beste gewoontes om de gezondheid van je huid om zeep te helpen. Het gaat daarbij om zowel losse, witte suiker als de suikers die verwerkt zitten in talloze levensmiddelen. Maar denk ook aan de suikers die door sommige ‘voedingsdeskundigen’ worden bestempeld als ‘gezonde suikers’, zoals agave, gedroogd fruit, melasse, honing, rietsuiker, dadels etc. Laat me je uit de droom helpen: gezonde suikers bestaan niet!

suiker invloed op de huidWaarom werkt suiker zo uitstekend om je huid te verouderen? Suiker breekt collageen in de huid op een uiterst efficiënte manier af. Collageen is een bouwstof en het eiwit dat de huid volume geeft en deze glad en vrij van rimpels houdt.

Ook veroorzaakt suiker ontstekingen door een sterke verzuring van het bloed. Deze verzuring kan snel leiden tot acne. Ideaal voor de pukkelliefhebbers dus. Een hoge bloedsuikerspiegel leidt tot een piek in de insuline, het hormoon dat de bloedsuikerspiegel stabiliseert. Deze insuline kan sterke ontwikkeling van acne veroorzaken.

O ja, glucose-fructosestroop is de beste manier om snel oud te worden. Je lever vervet hierdoor lekker snel, dus toxische stoffen kunnen je lichaam dan optimaal belasten. Ook goed om te weten: als je gek bent op ontstekingen, suiker en glucose-fructosestroop zorgen ervoor!

Geraffineerde granen

Voeding en fysieke degeneratie boek
Aanrader om te lezen!

Geraffineerde granen, veelal gebaseerd op tarwemeel, jagen de bloedsuiker vaak enorm omhoog. (zie insulinewerking bij suiker) en is een goede manier om je huid over de emmer te helpen. Brood met zo min mogelijk vezels is daarvoor het best geschikt. Het zetmeelmolecuul amylopectine jaagt je complete bloedsuikerspiegel over de flos. ‘Fijne’ bijkomstigheid is dat tarwe de darmwand ook flink kan beschadigen, waardoor je darmflora niet meer optimaal werkt. Zo raakt de opname van voedingsstoffen verstoord. Je huid blijft hierdoor verstoken van de essentiële voedingsstoffen. Dikke doei voor dat gladde babyhuidje, gelukkig is dat nu verleden tijd.

Kortom, geraffineerde granen bieden de ideale omstandigheden om je huid snel te laten verouderen en daarnaast bevat tarwe vaak ook aanzienlijke hoeveelheden bestrijdingsmiddelen voor een accumulatief effect.

Bewerkte voeding

Fabrieksvoeding uit pakjes en zakjes is misschien wel de beste manier om op een snelle manier rimpels en een slappe huid te kweken. Met flinke hoeveelheden zout in combinatie met flink wat synthetische e-nummers, creëer je de perfecte toestand om je lichaam snel te verouderen, en niet alleen van binnen, ook van buiten. Zout droogt het lichaam uit, dus eet zoveel mogelijk soepen, kruidenmixen en natuurlijk geraffineerd zout! You’re worth it!

Zuivel

Met dagelijkse melkconsumptie ben je ervan verzekerd dat je op relatief jonge leeftijd in het bejaardenhuis wordt toegelaten. Bètacaseïne, een eiwit dat in koezuivel voorkomt, is voor de meeste mensen niet goed verteerbaar en heeft een destructieve invloed op de darmwand. Hierdoor ontstaat een leaky gut, waardoor ook afvalstoffen in de bloedbaan terecht kunnen komen en overal in je lichaam micro-ontstekinkjes kunnen veroorzaken. Bonus: een heel arsenaal aan vage klachten, zoals duizeligheid, hoofdpijn, migraine, opgeblazen gevoel en longklachten. Joris Driepinter zit al decennia lang in het bejaardenhuis met z’n inhalator. Daarover rept niemand…

Bewerkte vetten

Vet is fout…of niet? Maak het onderscheid tussen verschillende soorten vet. Geoxideerd vet en transvet zijn de beste vetten als je een geërodeerd gezicht wilt. Door minstens een paar keer per week de vetpan aan te slingeren, ben je verzekerd van een gezicht dat ‘een verhaal vertelt’. Althans, als je consequent bent. Laat verzadigd vet, omega 3– en omega 6-vetzuren links liggen voor het optimale resultaat, want die houden je huid strak. Dus hop, aan het gebak en aan de frituurhapjes, want zo vliegt je geschatte leeftijd omhoog! Daar heb je toch geen verjaardag voor nodig?

Alcohol

Flink bier drinken en dagelijks een flesje wijn voor het eten geven het lichaam de gelegenheid om snel af te takelen. Als je alcohol drinkt moet je lekker vaak naar de wc. Al het vocht waar je huid zo hard om vraagt wordt lekker snel afgevoerd. Het gevolg is een ‘gezonde’ blos van een rode, schrale huid en couperose.

Daarnaast rooft alcohol in rap tempo alle vitamine A weg, zodat de aanwas van nieuwe huidcellen wordt verminderd. Drink dus zoveel mogelijk alcohol om je huid snel te laten verouderen.

Rood vlees

Rood vlees heeft een sterk verzurend effect op het lichaam. Niet alleen heeft dat z’n gevolgen voor de huid, ook je gewrichten verzuren sterk, zodat je er niet alleen snel als een tachtigjarige uitziet, maar ook zo beweegt. Zo krijg je tenminste een mooi totaalplaatje en om je geschatte leeftijd omhoog te krijgen.

Fast food

Fast food  is bijna een synoniem van fast aging. Eigenlijk is het de samenvatting van de voedingsmiddelen die hierboven staan beschreven. Met flinke hoeveelheden zout, synthetische toevoegingen, bergen suikers en bewerkte vetten is fastfood wel de beste manier om in één jaar minstens tien jaar te verouderen. Dus hop, naar de Mac of de KFC om weer een paar maanden van je geschatte leeftijd af te snoepen.

Waarom zou je?

Alle gekheid op een stokje. Bovenstaande tekst is natuurlijk kolder, maar o zo belangrijk om mensen tot het inzicht te brengen van hoe ze hun gezondheid verzieken. De huidklachten die hieruit voortkomen worden door de meeste mensen zelf ‘behandeld’ met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes, zoals Clearasil, crèmepjes en zalfjes. Camouflagestiften en foundations vinden gretig aftrek om de zaak te vermoffelen.

Ik vind het persoonlijk verbijsterend hoe gemakzuchtig mensen kunnen zijn. Ze geven wereldwijd miljarden uit aan dure synthetische cosmetica, maar hebben niet eens de zelfreflectie om hun eetgedrag eens onder de loep te nemen.

Wil je dit blog delen? Het is te treurig om die argeloze mensen maar te laten doorsukkelen…

Volg ons op Facebook of meld je rechtsboven op de pagina aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven omtrent natuurlijke huidverzorging.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies