Lijnzaad: omega 3 vetzuren en de voordelen voor de huid

lijnzaad

Lijnzaad is het zaad van vlas, een gewas dat al eeuwen wordt verbouwd. De zaden zijn rijk aan omega-3 vetzuren, een voedingsstof die bekend staat om zijn talloze gezondheidsvoordelen. Lijnzaadolie is een enorm rijke plantaardige bron van omega-3. Lijnzaadolie wordt echter niet aanbevolen om mee te bakken of koken, aangezien het snel oxideert. Bewaar de olie altijd donker en gekoeld.

Ondersteun je huid met lijnzaad

Lijnzaad staat bekend om de anti-inflammatoire eigenschappen. Dit betekent dat symptomen als huidirritatie, huidontstekingen en roodheid kunnen worden verminderd met lijnzaad (van binnen) en lijnzaadolie (van buiten). Bovendien kan huiduitslag worden verminderd. Chronische aandoeningen zoals rosacea, acne, dermatitis en psoriasis kunnen worden verminderd. Omega-3 vetzuren staan bekend om hun vermogen om huidwondjes versneld te genezen.

Verbeterde vochtbalans

De essentiële vetzuren in het zaad helpen om je huid gehydrateerd en glad te houden. Bovendien verhogen de zaadjes de natuurlijke olieproductie van het lichaam, volgens Dr Jeffrey Benabio, lijnzaad huiddermatoloog. De vetzuren zijn noodzakelijk om de huid zacht en soepel te houden. Met behulp van lijnzaad kan je de huid zowel beschermen als hydrateren. De huid wordt beschermd op twee manieren:

Ten eerste, bij het gebruik van een vochtinbrengende crème wordt voorkomen dat alledaagse irriterende factoren, zoals uitlaatgassen en stof doordringen tot in de poriën. Ten tweede wordt het vocht in de huid vastgehouden als je lijnzaadolie rechtstreeks toepast op de huid. Het onderhouden van het vochtgehalte in de huid kan het ontstaan van rimpels aanzienlijk verminderen.

Gezondere uitstraling met lijnzaad

Doordat lijnzaad de huid gehydrateerd houdt, heeft het sterke anti-aging eigenschappen. De hydraterende eigenschappen helpen een dof uitziende huid te voorkomen. Een droge huid is een voorloper van diverse huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem en tekenen van veroudering.

Natuurlijke remedie

Door lijnzaad of lijnzaadolie op te nemen je persoonlijke ‘verzorgingspakket’, heb je de beschikking over een compleet natuurlijke remedie. Masseer dagelijks een beetje lijnzaadolie in op de gewenste plaatsen en je profiteert direct van het beste uit de natuur. Voeg lijnzaad toe aan je voedingspatroon  en je ondersteunt de huid ook van binnenuit. Natuurlijke verzorgingsproducten zijn uiteindelijk veel effectiever dan de reguliere cosmetica uit de fabriek, die bol staan van de giftige stoffen en die de huid vaak meer kwaad dan goed doen.

Koop koudgeperste lijnzaadolie of lijnzaadoliecapsules om voldoende van deze waardevolle vetzuren binnen te krijgen.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies