Tarwegras: 10 grootste voordelen voor huid, haar en gezondheid

voordelen tarwegras

Tarwegras verwijst over het algemeen naar het voedsel of de vloeistof die is bereid uit de zaadlobben van tarweplanten (Triticum aestivum), en die bekendheid vergaart vanwege de vele gezondheidsvoordelen en hoge voedingswaarde. Met maar liefst 19 aminozuren en 92 mineralen is tarwegras in staat het lichaam te voorzien van zeer veel voedingsstoffen.

Tarwegras is voor het grote publiek beschikbaar in vloeibare, vaak ingevroren, vorm, maar ook in poedervorm, waarbij het gras is gedroogd en volledig is vermalen tot een heel fijn poeder. Het poeder kan worden gemengd met water of het kan worden toegevoegd aan sappen en smoothies. Het bevat alle eigenschappen van het oorspronkelijke gras, met inbegrip van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen.

Chlorofyl, de basis van de superfood tarwegras

De hoofdreden voor de talrijke gezondheidsvoordelen is het hoge gehalte aan chlorofyl, in aanvulling op de eindeloze lijst van nutriënten. Het grote voordeel van tarwegras boven de volgroeide tarweaar, is dat tarwegras glutenvrij is en daarmee veel beter geschikt voor consumptie.

Tarwegras bevat grote hoeveelheden betacaroteen, aminozuren, B-vitamines en vezels en heeft daarnaast antibacteriële en herstellende eigenschappen. De verschillende gezondheidsvoordelen van tarwegras poeder op een rij:

  1. Ondersteunt de spijsvertering:

Tarwegras poeder vergemakkelijkt het spijsverteringsproces. Volgens de American Cancer Society, bevat tarwegras bepaalde alkalische mineralen die verlichting geven van maagzweren, voordelen tarwegrasconstipatie en diarree. Het magnesium helpt bij het verlichten van constipatie. Het is licht verteerbaar en het helpt om de dikke darm te reinigen en de zuurgraad te herstellen naar een gezond niveau. Het ondersteunt bij het handhaven van het evenwicht tussen verschillende groepen darmbacteriën, waardoor het lichaam minder vatbaar is voor ziekten en gezondheidsproblemen. Zo krijgen de goede bacteriën in de darm de kans zich te ontwikkelen en gedijen.

  1. Vorming van rode bloedcellen en witte bloedlichaampjes:

Het gras bevat overvloedige hoeveelheden chlorofyl dat helpt bij het verhogen van de hemoglobine in het lichaam. Door deze verhoogde productie kan het bloed meer zuurstof transporteren, waardoor het energiepeil in het lichaam stijgt. Het helpt ook bij de vorming van rode bloedcellen en witte bloedlichaampjes.

  1. Reinigende en ontgiftende eigenschappen:

Ook bevat het gras uitstekende ontgiftende eigenschappen. De voedingswaarde is gelijk aan die van verse groenten en bevat mineralen, antioxidanten en enzymen die de ontstekingsgevoeligheid verminderen. Zo verbetert de sterkte van de cellen, worden het bloed en de lever ontgift, de darm gereinigd en wordt het gehele lichaam beschermd tegen carcinogenen.

  1. Natuurlijke remedie voor diabetes:

Het supergras is vooral gunstig voor diabetici, omdat het helpt de bloedsuikerspiegel te reguleren en de opname van koolhydraten uit te stellen. Naast een aangepast dieet kan tarwegras een geweldige aanvulling zijn bij de bestrijding van diabetes.

  1. Behandeling van tandbederf:

Tarwegras is een geweldige aanvulling bij de behandeling van tandbederf, parodontitis en andere tandheelkundige problemen. Door je tandvlees te masseren met een papje van tarwegras en water, voorzie je het van vitaminen, mineralen en enzymen die het tandvlees voeden en weer strak en stevig maken.

  1. Voorkomen en verminderen van de ontstekingsgevoeligheid:

Tarwegras bevat sterke ontstekingsremmende eigenschappen waardoor het ons lichaam geweldig beschermt tegen allerlei vervelende pijntjes, maar ook tegen serieuzere aandoeningen als colitis ulcerosa en artritis, mits natuurlijk het voedingspatroon aangepast is om de oorzaak te bestrijden.

  1. Het gezonde zeepsop:

Zoals eerder benoemd is tarwegras zeer ontgiftend. Een kuurtje is niet alleen waardevol om de organen te detoxen, het helpt ook tegen slechte adem en sterk ruikende lichaamsgeur. Ook de reproductieve gezondheid van zowel mannen als vrouwen komt het ten goede.

  1. Voordelen voor de huid:

Omdat het een natuurlijke ontgifter is, speelt het een belangrijke rol bij de verbetering van de uiterlijke gloed van de huid. Een kuurtje van een week, in combinatie met volledig natuurlijke cosmetica zal de teint van je gezicht zodanig opkrikken dat je een mooie stralende huid krijgt.

Tarwegras is gunstig voor de huid op de volgende manieren

  1. Als huidreiniger

Maak een papje van tarwegraspoeder of gebruik kant-en-klaar sap en smeer dit uit over de gezichtshuid. Laat het tien minuten intrekken en spoel het af met lauw water. Breng vervolgens een volledig natuurlijke, voedende crème  aan. Door regelmatig een tarwegras masker te nemen, voed je de huid. Probeer ook eens het Matcha gezichtsmasker of het kefir masker.

10. Behandeling van de acne:

Doordat dit supergras sterk ontgiftend werkt en de darmen stimuleert, wordt voorkomen dat acne de kop opsteekt. Het aanbrengen van een pasta, gemaakt met tarwegras en yoghurt is effectief bij de behandeling van acne.

Anti-aging voordelen:

Met sterke anti-aging eigenschappen wordt de huidveroudering sterk vertraagd. Het zorgt dat de slappe huid weer een jonger uiterlijk krijgt en meer elastisch wordt.

Voordelen voor het haar

Net zoals voor de huid, is het zeer nuttig regelmatig een haarmasker met tarwegras te nemen. Het is een effectieve remedie tegen een droge huid, dus tegen roos en een jeukende hoofdhuid.

Eet, drink of smeer jij weleens tarwegras? Laat je ons weten wat jij er mee doet en wat je er van vind?

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies