De voordelen van vitamine E olie bij de behandeling van rimpels

vitamine E olie rimpels ogen

Iedereen die de voordelen van vitamine E olie kent, zal beamen hoe eenvoudig en effectief het gebruik ervan is. Sterker nog, het is zo’n vanzelfsprekend en verkrijgbaar product, dat men er vaak niet eens bij stilstaat.

De meeste mensen laten zich eenvoudig verleiden door ‘wetenschappelijke’ termen zoals ‘klinisch’ of ‘natuurlijke ingredienten’, waarbij slechts 1% ingrediënten van natuurlijke oorsprong de lading al dekt. Kortom, het is de reinste volksverlakkerij!

Vitamine E: krachtige antioxidant

Vitamine E is een krachtige antioxidant, ofwel, het maakt vrije radicalen in ons lichaam onschadelijk. Deze vrije radicalen versnellen het verouderingsproces. Ze verstoren de synthese van collageen en elastine in onze huid, waardoor deze zijn structuur verliest.

Vitamine E olie is te vinden in vloeibare of capsulevorm. Door een capsule te perforeren kun je de olie plaatselijk op de huid aanbrengen. Natuurlijk is een flesje met olie logischer om te gebruiken voor plaatselijke toepassing.

Natuurlijk zullen de puristen zeggen: “Je hebt geen supplementen nodig als je het voldoende eet.” Maar sta erbij stil dat wanneer je vitamine E oraal inneemt, in de vorm van bijvoorbeeld noten, dat deze zich door het gehele lichaam verspreid. Wanneer je specifiek de kraaienpootjes naast je ogen wilt behandelen, is het lokaal aanbrengen van de olie vele malen effectiever.

Vitamine E en de huid

Vitamine E is voor de huid een zeer belangrijke voedingsstof. Niet alleen maakt het de schadelijke vrije radicalen onschadelijk, het is tevens een nutriënt die in het lichaam belangrijke functies vervult. Het beschermt de huid tegen schadelijke ultraviolette straling, het ondersteunt het cardiovasculaire systeem, werkt sterk ontstekingsremmend, ondersteunt het immuunsysteem en zorgt dat de huid vocht kan vasthouden.

Vitamine E supplement uitkiezen

Vitamine E werkt het best in combinatie met andere voedingsstoffen, zoals vitamine C en co-enzym Q10. Deze hebben een synergetische werking, ofwel, samen werken ze beter dan alle drie apart.

Houd er bij de aankoop van een huidverzorgingsproduct met vitamine E rekening mee dat deze het beste werkt in combinatie met andere antioxidanten. Let zeker op of je olie koopt die 100% zuiver is, dus 100% pure olie bevat. Vaak worden namelijk synthetische ingrediënten toegevoegd die goedkoper zijn dan de pure olie. Gebruik naast de olie bijvoorbeeld ook een supplement met co-enzym Q10 en vitamine C.

Hoe gebruik je de olie?

Vitamine E olie vind je in talloze crèmes en lotions, meestal in zonnebrandproducten en anti-aging moisturizers. Helaas bevatten deze zelfde producten vaak voor 90% troepingrediënten, waaronder synthetische ingrediënten en hormoonverstorende stoffen. Gebruik dus bij voorkeur een pure olie.

Vitamine E olie breng je het best in pure vorm aan op de huid, dus niet met een wattenschijfje dat de olie natuurlijk direct absorbeert. Reinig eerst de huid met een liefst volledig natuurlijk product. Breng vervolgens de olie met een pipetje aan op de te behandelen plaats en masseer het licht in met de vingertop.

Wat kun je behandelen met de olie?

Rimpels: rimpels komen met de jaren en zijn het gevolg van schade door vrije radicalen, verkeerde huidverzorging en slechte gewoonten zoals weinig water drinken, overmatig roken en alcohol drinken. Vitamine E olie vermindert de vorming van rimpels door de schade van vrije radicalen te verminderen. Het stimuleert de aanmaak van collageen, het bindweefsel dat de huid zijn structuur geeft.

Ouderdomsvlekken: bruine vlekken op de huid worden voornamelijk veroorzaakt door veroudering, schade door vrije radicalen en een slechte leverfunctie. Vitamine E olie vermindert de schade door vrije radicalen. Wanneer je de olie lokaal aanbrengt op de bruine vlekken, helpt het om de ruwe huid te verminderen en de celregeneratie te stimuleren.

Nagelriemen: Gebarsten nagelriemen zijn ontsierend en kunnen vervelende wondjes veroorzaken als je er onwillekeurig aan gaat zitten pulken. Met pure vitamine E olie heb je een geschikte en effectieve behandeling voor droge en gebarsten nagelriemen. Breng simpelweg een paar druppels olie op de nagels en de nagelriemen aan om ze glad en soepel te houden.

Droge huid: een uitgedroogde huid kan verschillende oorzaken hebben. Drink je bijvoorbeeld wel genoeg? Of werk je de hele dag in een ruimte met airconditioning? Of komt het misschien door de temperatuurwisselingen tijdens de winter tussen binnen en buiten?

Vitamine E olie zorgt dat de huid beter in staat is vocht vast te houden en houdt haar vettig met een beschermend laagje tegen invloeden van buitenaf. Vitamine E olie niet ideaal is om het hele lichaam mee te verzorgen, aangezien het vet en plakkerig is.

Wanneer je vitamine E met olijfolie mengt, veranderen de eigenschappen en is het een heerlijk weekendritueeltje. Olijfolie bevat namelijk oliezuur, dat zorgt dat de huid de olie beter opneemt.

Droge lippen: net zoals vitamine E olie kan helpen bij een droge huid, helpt het ook uitstekend bij droge lippen. Masseer de olie lekker in voor het beste resultaat.

Bekijk alle artikelen over natuurlijke huidverzorging

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies