Waarom zou je detoxen?

“Vanaf morgen ga ik weer lekker een weekje detoxen, “ zei de buurvrouw, toen ze haar boodschappentas vol bleekselderij en verse kruidentheetjes uit de auto laadde. Het lijkt wel een hype, dat detoxen en veel mensen die bewust met hun gezondheid bezig zijn lijken hierin door te slaan. Natuurlijk is een periodieke detox belangrijk om je lichaam te ontdoen van de talloze lichaamsvreemde stoffen waarmee we worden overladen, maar onderschat de ‘zelfredzaamheid’ van het lichaam ook niet.

Hoe belangrijk is het om te detoxen?

De lever is de ontgiftingsfabriek van het lichaam, maar zorgt ook voor de productie van glutathion, de moeder der antioxidanten, verzorgt de omzetting van zonlicht in vitamine D, filtert en zuivert het bloed en helpt bij de productie van gal. Juist in deze tijd, waarin we ons letterlijk omgeven met talloze toxische stoffen is regelmatig detoxen belangrijker dan ooit. Besef echter wel dat je hiermee niet moet overdrijven, omdat je anders meer kwaad doet dan goed. Het enige doel van een regelmatige detox is om stapeling van giftige stoffen in het lichaam te voorkomen.

Door dagelijks een kopje Ochtend Detox thee te drinken, help je de toxinen af te voeren, de stofwisseling te stimuleren en het immuunsysteem te stimuleren.

Detoxen met de beste ingrediënten

De ingrediënten voor dit recept hebben een synergetische werking, waardoor het geheel een uitstekende mix is om mee te detoxen en een hele rij van helende eigenschappen heeft.  De essentiële citroenolie helpt het lichaam op natuurlijke wijze te ontgiften. Deze olie staat erom bekend de lever en de nieren, de bloedzuiverende organen, te ondersteunen en het immuunsysteem te versterken. Kaneel verlaagt de bloedsuikerspiegel en vertraagt leververvetting. detoxen

Cayennepeper bevat capsaïcine dat de zogenaamde substantie P neutraliseert, een neuropeptide die van invloed is op het centrale zenuwstelsel en stemmingsstoornissen. Cayenne stimuleert de bloedsomloop, waardoor voedingsstoffen de weefsels sneller bereiken en het bloed afvalstoffen sneller kan afvoeren.

Gember heeft uitstekende anti-inflammatoire eigenschappen, werkt verwarmend, waardoor het de transpiratie bevordert en een prima middel is om te detoxen. Duitse onderzoekers hebben ontdekt dat het zweet een natuurlijk antibioticum bevat dat dermcidine heet. Dit antibioticum weert bacteriën, schimmels, virussen en bacteriële infecties. Zo helpt gember helpt ons immuunsysteem te versterken.

Recept voor een heerlijk verwarmende ochtendthee om te detoxen

ingrediënten

  • 1 3/4 kopje water
  • 3 centimeter gember, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • lepel van rauwe honing
  • 2 druppels essentiële citroenolie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *