Eenvoudige weekend detox voor de huid

detox

Een eenvoudige huid detox in een weekend is alles dat nodig is om weer een stralende huid te krijgen. Je hoeft hiervoor niet een week lang te vasten, geen uitvoerige darmspoelingen te nemen en je hoeft jezelf niet compleet te onttrekken aan het dagelijks leven. Er zijn een aantal snelle en eenvoudige methoden zoals massages en gezichtsbehandelingen, die de afvoer van afvalstoffen stimuleren en de huid stimuleren collageen aan te maken, zodat deze weer zijn gezonde elasticiteit terugkrijgt.

Vrijdagavond – voorbereiding op de innerlijke detox

Bereid je voor op de innerlijke detox. Je gaat je lichaam voorzien van alle essentiële voedingsstoffen voor een gezonde stralende huid, dus ruim ongezonde voeding, snoep, koek en chips voorlopig maar even op. Zorg dus dat je een goede voorraad vers fruit in huis hebt (appels, bosbessen (vanwege hun hoge ORAC-waarde) en druiven), en groenten (broccoli, wortelen, zoete aardappelen). Hun vitamines, mineralen en enzymen zullen je lichaam een positieve energieboost geven, waardoor je je huid een flinke oppepper geeft. Het moge duidelijk zijn dat dit detox weekend zaken als tabak, alcohol en bewerkte voeding taboe zijn. Laat de koffie ook liever even staan.

Tijdens dit weekend ga je je huid voeden van binnenuit, met de juiste voeding en veel pure vloeistoffen, zoals water en kruidenthee, maar ook van buitenaf, met pure, natuurlijke cosmetica, zonder chemische stoffen, zoals je die in de reguliere cosmetica vindt.

Zaterdagochtend – de weekend detox begint

Start de ochtend met kruidenthee. Gebruik hiervoor mengsels van verschillende kruiden, zoals bijvoorbeeld met brandnetel, gember, klis, paardenbloem of sarsaparilla. Het kan ook een kruidenmix zijn die de lever- en/of nierfunctie stimuleert. Met dergelijke mixen stimuleer je de inwendige mens om afvalstoffen af te drijven. Drink hierbij flink water, misschien wel vier liter op een dag.

Geef jezelf ’s middags een lekkere lichaamsmassage om het lymfestelsel te stimuleren, of nog beter, laat het lekker doen. Als je het zelf doet, concentreer je dan op de nek, oksels, buik, liezen en de knieholten. Optioneel is een gezichtsmassage. Hiermee stimuleer je de huid om meer collageen aan te maken.

Neem ’s avonds een lekkere gezichtsbehandeling. Giet heet water in een kom en voeg een paar druppels van een essentiële  citrusolie toe. Dompel een handdoek in het water, wring deze uit en drapeer deze over je gezicht. Blijf gedurende tien minuten liggen met de handdoek op je gezicht en laat de warme lucht je poriën openen en deze voorbereiden op het gezichtsmasker dat gaat volgen. Bij dit masker heb je verschillende opties:

De eerste twee maskers voeden de huid met antioxidanten of melkzuurculturen. Het kleimasker heeft een sterke antischimmel functie en kan zeer werkzaam zijn bij huidaandoeningen.

Zondagochtend – ontdoe jezelf van je dode huidcellen

Geef je lichaam onder een warme, maar niet hete douche een uitgebreide peeling. Gebruik hiervoor een milde, natuurlijke peeling, zonder chemische stoffen.  Hiermee ontdoe je de huid van dode huidcellen en komt er zuurstof bij de jonge huidcellen. Door de huid zachtjes te masseren, stimuleer je de doorbloeding van de huid, worden afvalstoffen afgevoerd en maakt deze collageen aan, waardoor de elasticiteit verbetert.

detox’s Middags gaan we lekker zweten. Ga lekker naar buiten en wandel ruim een uur. Doe onderweg wat lichte rek- en strekoefeningen en als je écht zin hebt, doe dan wat oefeningen met een wat hogere intensiteit. Yoga is ook een uitstekende optie. “Een diepere ademhaling stimuleert het lymfestelsel en ondersteunt je detox.” zegt Weber, die ook een yoga-leraar is in Asheville, VS.

’s Avonds komt er een einde aan je detox voor je huid, maar eerst is er nog tijd voor een masker. Gebruik hiervoor het eerder genoemde honingmasker, maar breng hierbij bovenop de honing komkommerplakjes aan op het gezicht. Bedek het gezicht vervolgens met een warme, vochtige handdoek en blijf zo een kwartier liggen. De anti-inflammatoire werking van de honing geeft de huid rust en vermindert roodheid en irritatie. De komkommers werken als een diureticum en drijven overtollig vocht af. Daarom is het ook belangrijk de komkommers op/om de ogen aan te brengen, want dat is er goed om vochtzakjes rond de ogen te elimineren.

Tijdens de weekend detox is het belangrijk alleen verse voeding te eten, veel te drinken en vooral niet teveel te vergen van je lichaam. Alleen zo kun je je lichaam van beide kanten, van binnen en van buiten, voeden met de juiste stoffen.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies