Zelfgemaakte massageolie voor pure ontspanning

zelfgemaakte massageolie

zelfgemaakte massageolieMassage is niet alleen een heerlijk ontspannende behandeling voor je spieren en lymfestelsel, maar ook voor je huid, zeker wanneer je gebruik maakt van een pure zelfgemaakte massageolie.

En nee, je hoeft er niet uren voor in de keuken te knoeien. Je zelfgemaakte massageolie is in een handomdraai klaar. En bovendien kan je hem nog zodanig finetunen dat hij precies aan jouw voorwaarden voldoet!

Verschillende soorten massageolie

Voor de basis van je zelfgemaakte massageolie kan je verschillende soorten olie gebruiken. Elke oliesoort heeft zo z’n voordelen.

Zonnebloemolie is geschikt voor een normale tot wat vettere huid. Ook wordt deze olie eenvoudig door de huid opgenomen, zodat het geen plakkerige toestand wordt. Ook de geur is totaal niet sterk, zodat je er lekker zelf een etherische olie naar keuze aan kan toevoegen.

Amandelolie is ook een prima oliesoort om te gebruiken als basis voor je zelfgemaakte massageolie. Amandelolie is beter geschikt voor de droge en gevoelige huid. De olie trekt langzaam in de huid, waardoor de huid goed wordt gevoed tijdens de massage. Er is sprake van een lichte amandelgeur. Houd er wel rekening mee dat je deze olie niet kan gebruiken bij mensen met een notenallergie.

Jojoba-olie wordt snel opgenomen door de huid en is geschikt voor alle huidtypen, lekker gemakkelijk dus. De substantie is een beetje stroperig van structuur en er zit geen sterke geur aan. Dat is de reden waardoor jojoba-olie veel wordt gebruikt als basisingrediënt voor massageolie.

Abrikozenpitolie is geschikt voor ofwel de extreem jonge huid, ofwel juist voor de extreem oude huid. Ook voor massage van een gevoelige huid is abrikozenpitolie bijzonder geschikt. De olie wordt snel opgenomen en heeft een lichte geur.

Kokosolie is de laatste paar jaar enorm in populariteit toegenomen vanwege de heilzame werking. Het is te gebruiken op elk huidtype, maar is bijzonder waardevol voor de droge huid. Houd rekening met de kokosgeur of kies anders voor een ontgeurde kokosolie. De ontgeurde variant is minder puur, dus kies liever de tropisch geurende kokosolie. Lees dit blog over de geweldige eigenschappen van kokosolie.

Hoe maak je je zelfgemaakte massageolie?

Wanneer je een basisolie hebt gekozen, voeg je er een kruid naar keuze aan toe. Een kruid dat vaak wordt gekozen is gedroogde lavendel. Dit heeft een zeer ontspannende werking op lichaam en geest en heeft een heerlijke geur.

Neem een schone weckpot met de olie en bijvoorbeeld lavendel. Bedek de bodem van de pot met de fijngemalen lavendel en giet de olie er overheen. De kruiden zullen in eerste instantie blijven drijven, maar naarmate ze verzadigen met olie zakken ze naar beneden. Je kan het mengsel roeren totdat de luchtbellen zijn verdwenen.

Nu wordt je geduld op de proef gesteld, want voordat je zelfgemaakte massageolie klaar is, zal er zo’n vier tot zes weken overheen gaan. In die tijd vermengen de aroma’s van de lavendel zich goed met de olie. Schud gedurende deze tijd de pot regelmatig om. Zorg dat de olie in de zon staat, zoals bijvoorbeeld op de vensterbank.

Wil je het proces van verkorten? Kies dan voor een aantal druppels essentiële olie. Laat deze wel een week op elkaar inwerken onder regelmatig doorroeren. Ruik tussendoor aan het mengsel om te checken of de concentratie van de geur naar wens is.

De zelfgemaakte massageolie zeven

Wanneer de periode is verstreken, kun je een zeef gebruiken om de lavendel (of andere kruiden) uit de olie te zeven. Een massageolie kun je helemaal naar eigen smaak maken. Je kiest zelf een olie uit die past bij jouw huid en kiest voor de kruiden die jij prettig vindt.

Je zelfgemaakte massageolie blijft lang goed, dus je kan een aanzienlijke hoeveelheid maken.

Druk, druk, druk

Druk zijn is voor veel mensen een reden om geen tijd te hebben voor een massage, laat staan om nog eens zelf een massageolie te maken ook! Juist díe mensen hebben zoveel behoefte aan een Pure massageolie Massagehuyslekkere ontspannende massage!

Om ze de moeite te besparen verkoopt Het Massagehuys kant-en-klare 100% natuurlijke massageoliën. Doordat er geen kunstmatige conserveermiddelen, kleur- of geurstoffen aan zijn toegevoegd is de olie geschikt voor elk huidtype.

Met de Huile d’Avignon Massageolie waan je je op een zwoele zomeravond in de Provence. Een werkelijk heerlijke olie met een warme blend van gedroogde kruiden.

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *